loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li gençlerden Erdoğan'a hodri meydan

CHP'li gençlerden Erdoğan'a hodri meydan
Tarih: 22.07.2014 - 16:18
Kategori: Siyaset

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız Ardağan'da konuştu: ''Hadi buyurun gelin hodri meydan Filistin’e gidelim canlı kalkan olalım''



CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, “İktidarın dış politikada kaybettiği bu onurunu tekrar tesis etmek için gerekirse Filistin’deki insanlara canlı kalkan olacağız” dedi.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Yıldız, CHP Ardahan İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısına tepki gösterdi.

Yıldız, “Buradan hariçten gazel okumakla bu iş olmaz. Binlerce Müslüman’ın öldüğü yerde, binlerce insanın öldüğü yerde yüreğiniz kan ağlıyorsa o ölümlerden her bir parçasında sizde nasibinizi alıyor ve yüreğinizde bu acıyı hissediyorsanız hadi buyurun gelin hodri meydan Filistin’e gidelim canlı kalkan olalım diyoruz. Yani sahte sözde dünya liderinin yapamadığını biz yapıyoruz. Eğer bu Başbakan’ın dine inancı ve Müslümanlığı ve hümanist insana saygısı zerre kadar varsa Filistin olayında samimi davranır ve İsrail ile olan bütün ilişkilerini dondurur.

Küba ve Venezüella yakın tarihte yani geçtiğimiz bir iki gün içerisinde İsrail ile ilişkilerini dondurdu, bütün ticari anlaşmalarını ve elçiliklerini feshetti. Türkiye’nin de böyle bir adım atması lazım. Adım atmadığı sürece biz İsrail’in bu katliamını desteklemiş ve yanında durmuş oluruz. Ama CHP iktidarın dış politikada kaybettiği bu onurunu tekrar tesis etmek için gerekirse Filistin’deki insanlara canlı kalkan olacağız” dedi.

AKP hükümetinin İsrail ile bir çok anlaşma imzaladığını iddia eden Yıldız, “one munite” olayının ise bir kurgudan ibaret olduğunu iddia ederek, Ardahanlılardan Cumhurbaşkanı Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek istedi.

İhsanoğlu'nun 7 siyasi partinin ortak adayı ve Türkiye'deki herkesimi kucaklayan bir cumhurbaşkanı adayı olduğunu ifade eden Yıldız, "Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili şunu söylemek gerekirse, öncelikle 3 cumhurbaşkanı adayı var. Bu cumhurbaşkanı adaylarından bir tanesi ülkeyi kutuplaştıran, ülkeyi ötekileştiren, ülkeyi neredeyse bir elmanın yarısı gibi ikiye bölüp diğer taraf beni ilgilendirmez, diğer taraftan yaşanan ölümler de beni ilgilendirmez. Son bir yılda Gezi sürecinde kaybettiğimiz gençlere üzülmek yerine, gençlerle ilgili hiçbir cümle söylemeyen, tam tersi bu yaşanan Gezi olaylarında kırılan seramikleri konu yapan Türkiye’deki kötü ekonominin, kötü istikrarın sebebi olan bir Başbakanın cumhurbaşkanlığı adayı var.

Bir yandan da 7 siyasi partinin yan yana gelerek uzlaştığı ve öncelikle Ortadoğu’daki siyasi gelişmelerin Türkiye’ye sıçramaması için bir mücadelenin yürütüldüğü, Türkiye’de artık hukukun, adaletin, barışın tesis edilmeyi bırakın, bu kavramların rafa kaldırıldığı ama bu kavramları tesis etmek üzere tekrar cumhurbaşkanlığı adaylığı görevine talip bir cumhurbaşkanlığı adayı sayın Prof. Dr. Ekbelettin İhsanoğlu var. 7 siyasi parti bütün kadrolarıyla, kadın kollarıyla, gençlik kollarıyla, o ildeki yöneticileriyle kampanyaya başlamış durumdalar. Ve Türkiye'de ilk defa 76 milyon vatandaş yan yana gelerek cumhurbaşkanı adayını seçecek" diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları