loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Gündoğdu'dan 'Anneler Günü' mesajı

CHP'li Gündoğdu'dan 'Anneler Günü' mesajı
Tarih: 05.05.2016 - 17:09
Kategori: Siyaset

CHP Kırklareli Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, ‘Anneler Günü’ dolayısıyla yazılı bir açıklamada bulundu.

CHP Kırklareli Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, ‘Anneler Günü’ dolayısıyla yazılı bir açıklamada bulundu.

Gündoğdu'nun açıklaması şöyle:

Ulu Önder Atatürk’ün Liderliğinde; Türk Kadını, 1925 Yılında Kılık Kıyafet Kanunu, 1926 Yılında Yasalaşan Medeni Kanun, 1934 Yılında Yasalaşan Seçme Seçilme Kanunlarıyla, kısa sürede kadın hakları ve kadın-erkek eşitliği açısından dünyanın en ileri ülkelerindeki kadınların haklarına sahip olmuştur.

Mustafa Kemal Kadın Hakları Konusunda Şunları Söylemiştir:

“Tam eşitlik. Erkeklerin hakları ne ise kadınlarınki de aynı. Hürriyetlerini hakkı ile kazandılar. Milletin yarısının sosyal hayata yabancı, uzak kalması uygun bulunamaz… Bundan dolayı kadınlarımız, hatta erkeklerden daha çok aydın, daha çok ilim ve kültür sahibi, daha çok bilgili olmak zorundadırlar…” 
 
Büyük Önder Atatürk’ün Cumhuriyetin kurulduğu yıllarda ifade ettiği gibi, toplumun yarısını yok sayarak çağı yakalamak mümkün değildir.

Nüfusumuzun yüzde 50'sini teşkil eden kadınlarımızı; toplumsal ve sosyal yaşamın içerisine, çalışma yaşamının içerisine katmadan, onların emeklerinden, onların beyinlerinden yararlanmadıkça, ülkemizin kalkınmasını, gelişmesini, demokrasimizin gelişmesini bekleyemeyiz.

Unutulmamalıdır ki uygarlığın en önemli göstergesi, kadının ekonomik ve toplumsal yaşamdaki konumudur, kadına verilen değerdir.

21. yüzyılda Ulu Önderin açtığı bu yoldan devam eden çağdaş, laik ve demokratik Türk kadınını, annelerimizi; hem bir anne olarak hem de üstlenmiş bulundukları konumdan dolayı fedakârlıklarını, sabrını ve gayretini, ekonomik ve sosyal olarakta toplumun önderleri konumunda olmalarını, gayret ve çabalarını takdirle ve övünçle karşılıyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle,

Cumhuriyet ve atatürk devrimleri sayesinde kazanılan hak ve özgürlüklerle yaşamın her alanında özgürleşme mücadelesine girmiş tüm annelerimizin, kadınlarımızın anlamlı gününü gönülden kutluyor, sevginin egemen olduğu, laik ve demokratik bir ortamda mutlu bir yaşam diliyorum. 

Saygılarımla.

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları