loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li İrgil: Daha kaç kadının ölmesini bekleyeceğiz?

CHP'li İrgil: Daha kaç kadının ölmesini bekleyeceğiz?
Tarih: 11.02.2016 - 16:53
Kategori: Siyaset

Özgecan Arslan cinayetinin yıldönümünde Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil'den Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’na manidar soru: 'Kamuoyunda ‘Özgecan Yasa’sı olarak anılan tasarıyı destekliyor musunuz?'

Özgecan Arslan cinayetinin yıldönümünde Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil'den Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’na manidar soru: “Kamuoyunda ‘Özgecan Yasa’sı olarak anılan tasarıyı destekliyor musunuz?”

Bir yıl önce okuldan eve gitmek için bindiği minibüs şoförü tarafından katledilen 20 yaşındaki Özgecan Arslan’ın adıyla anılan tasarı henüz Meclis gündemine gelmedi. Geçtiğimiz salı günü Genel Kurul’da CHP grubu, kadın cinayeti işleyenlere ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası getiren ve ceza indirimini engelleyen TCK 82. maddenin değişmesi için verdikleri tasarının yasalaşmasını istedi. Ancak tasarının görüşülmesi önerisi iktidar oylarıyla reddedildi. Bu oylamayı hatırlatan Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil verdiği önergeyle sorumluluk alanı nedeniyle konuya taraf olması beklenen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazonoğlu’na söz konusu tasarıyı destekleyip desteklemediğini sordu. 

BAKANLIK NİYE VAR?

“Özgecan, belki de tüm ülkeyi harekete geçiren ilk kadın cinayetiydi, o artık sembol isim oldu. Ancak ne yazık ki kadın cinayetleri sona ermedi, üstelik azalmadı tam tersine geçen yıla oranla arttı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun raporuna göre 2015’te 303 kadın katledildi” diyen Dr. İrgil şöyle devam etti: 

“Salı günü iktidar sıralarındaki çoğunluğu kadın vekillerin tasarının görüşülmesini reddetmeleri son derece üzücüydü. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın bu konuda yeterli ve samimi çabayı gösterdiğine inanmak istiyoruz. Ancak kadın cinayetlerindeki artış bir yana, Sayın Bakan’ın yaptığı açıklamalar inancımızı azaltıyor. Ülkemizde kadına dair sorunların en başında gelen cinayetlere ilişkin bu bakanlık gereken çalışmaları yapmayacaksa o halde bu bakanlık niye var?”

DAHA KAÇ KADIN ÖLMELI?

Verdiği önergede Bakanlık bünyesinde kadın cinayetlerine ilişkin verilerin takip edilip edilmediğini, 2015 yılında koruma altındayken öldürülen 27 kadının nasıl öldürüldüğünü ve koruma kanununun işlerliğini soran CHP’li vekil ayrıca “Türkiye’nin ilk imzacısı olduğu ‘İstanbul Sözleşmesi’ndeki maddeler işleyecek midir?” dedi.
Dr. İrgil, şunları söyledi: 

“Son altı aylık dönemde kadın katillerinin en az yarısı ceza indirimi aldı. Daha kaç kadının ölmesini bekleyeceğiz, daha kaç kadın katilini mahkemedeki ‘saygılı’ duruşundan ötürü cezalandırmayacağız? Bakanlığa ve iktidara bu konuda önemli bir görev düşüyor. Ama insanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse ötekine sağır maalesef...”


Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları