loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li İrgil'den yeni kabineye 'bitik' yorumu

CHP'li İrgil'den yeni kabineye 'bitik' yorumu
Tarih: 25.05.2016 - 17:58
Kategori: Siyaset

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, 'Bakanlar Kurulu düşük profilli bile değil, bitiktir' dedi.

Toplam 25 günde, Başbakan’ın değişmesi, 9 bakanın tasfiyesi, 4 bakanın ise koltuklarını değiştirmesiyle oluşan yeni hükümete CHP’li milletvekilinden ‘bitik’ değerlendirmesi geldi. Sağlık Bakanı’nın ‘sağlık personeli düşmanı’ algısına sahip olduğunu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın da joker bakanlık konumuna geldiğini belirten CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, “Bakanlar Kurulu düşük profilli bile değil, bitiktir” dedi. 

CHP milletvekili, üç gün zarfında hazırlanan programını okuyarak ilk Bakanlar Kurulu toplantısını da Saray’da yapmayı tercih eden hükümete ilişkin sosyal medya hesabında şöyle yazdı: “Diktatörlük hevesi için saraya sadakat göstereceğini şimdiden ilan eden bu başvekil ve kabinesinin gündeminde barış ve huzur yoktur. Halka değil saraya biat eden bu kabinede ot bitmez!”

MEB, JOKER BAKANLIK

İrgil, Bakanlar Kurulu’ndaki değişikliklere ilişkin şu yorumlarda bulundu:

“Sağlık Bakanı Recep Akdağ, neoliberal rezalet olan sağlıkta dönüşümün mimarıdır. Tekrar bakan yapılması sağlık camiasını mutlu etmemiştir. Dilerim eski hatalarından ders alır ve tekrar sağlık camiası ile savaşmaya kalkmaz ve ‘sağlık personeli düşmanı’ algısını yıkar.

Milli Eğitim Bakanlığı joker bakanlık konumunda. Boşta kalan buraya kaydırılıyor. Bu da eğitime verilen önemi gösteriyor.

Matematik öğretmeni milli Savunma Bakanı... Gemi inşaatçısı eski savunma bakanı yeni Milli Eğitim Bakanı... Kadından elektrik almak istemeyen damat, Enerji Bakanı... Elektrik mühendisi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı... Yeni damadın kankası Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı... Başbakan’ın okul arkadaşı Ulaştırma Bakanı... İşte Türkiye’nin Bakanları...

Öte yandan, Türkiye nüfus istatistiklerine göre nüfusun % 50.2’si erkek, % 49.8’i kadın... 27 bakandan sadece biri kadın... Bakanlar kurulunun nüfus istatistiklerine göre ise nüfusun % 96.3’ü erkek, % 3.7’si kadın. Bir de kadına “aileden” başka hiçbir şeyden anlamazsın yaklaşımını da unutmayalım.”

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları