loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Kara: Lozan sayesinde o kürsüdeler

CHP'li Kara: Lozan sayesinde o kürsüdeler
Tarih: 30.09.2016 - 11:41
Kategori: Siyaset

Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, Cumhurbaşkanının Lozan çıkışına AKP’nin Ege Denizindeki politikası üzerinden 'Ege’deki Türk Adalarının İşgaline de Lozan’da masaya oturanlar mı izin verdi?' diyerek yanıt verdi.

Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, Cumhurbaşkanının Lozan çıkışına AKP’nin Ege Denizindeki politikası üzerinden yüklenerek “Ege’deki Türk Adalarının İşgaline de Lozan’da masaya oturanlar mı izin verdi?” diyerek yanıt verdi. 

Lozan Sayesinde O Kürsüdeler

CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Lozan Antlaşması ile ilgili sarf ettiği “1920’de Sevr’i gösterdiler, 1923’te bizi Lozan’a ikna ettiler. Ege’de bağırsan duyulacak adaları biz Lozan’da Yunan’a verdik. Zafer mi bu?” cümlelerine tepki göstererek, “Türkiye Cumhuriyeti’nin, bağımsızlığın tapu senedi olan Lozan Antlaşması’nı hezimet gibi göstermeye çalışanlar unutmamalıdır ki, bugün o kürsülerde konuşabiliyorsa yine Lozan sayesindedir” ifadelerini kullandı. 

Erdoğan’ın bu açıklamasının kendisinin Cumhuriyet, Cumhuriyet değerleri ile Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü alerjisinin dışa vurumu olduğunu belirten Kara, 15 Temmuz Darbe Girişiminden sonra sahiplendikleri Cumhuriyet değerlerini istedikleri zaman bırakabileceklerini sanan dengesiz bir anlayış ile karşı karşıya olduklarını ifade etti. 

Türk Karasularındaki Adaların İşgaline de Lozan’da Oturanlar mı İzin Verdi?

Cumhurbaşkanına kendi iktidarlarının dış politikasını hatırlatan Kara, “Türk Karasularında bulunan 16 Türk adasının Yunanistan tarafından işgaline göz yumanlar da herhalde Lozan masasına oturanlardı?” diyerek yüklendi. Verdikleri soru önergesine 7 aydır yanıt verilemediğini belirten Kara, “Lozan Antlaşmasını ihlal edenler kendileri. Bu anlaşmayı ‘zafer diye yutturdular’ diyerek geçiştirmeye çalışanlar 15 Temmuz günü yaşananlardan hala ders almamış demektir” ifadelerini kullandı. 

Lozan’a Sataşmak O Makama da Saygısızlık

Kara ayrıca, “FETÖ ile el ele kol kola yürüyen, istedikleri her şeyi verdiklerini söyleyenlerin kandırılmışız diyerek Türkiye’yi sürükledikleri uçurumu gözlerden kaçırmaya çalışırken, Atatürk’e, İnönü’ye ve Lozan’a saldırmaları zamanlama açısından manidardır” diye ekledi. 

Cumhurbaşkanının yine her zamanki gibi suni gündemler yaratarak Türkiye’nin esas meselelerini gözden kaçırmaya çalıştığını da söyleyen Kara, “Ancak Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsız bir devlet olarak dünya siyasetinde yer almasını sağlayan Lozan Antlaşması’na sataşmak Cumhurbaşkanının kendi bulunduğu makama da saygısızlıktır. O makamda olmasını kimlere ve kimlerin bu Cumhuriyet için verdikleri mücadelelere borçlu olduğunu unutmamalı” dedi. 

Her Dönem Damat Ferit’ler Olacaksa Mustafa Kemal’ler de Tükenmeyecektir 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2 ay önce Lozan Barış Antlaşması’nın 93. Yılı nedeniyle yaptığı açıklamada geçen “Lozan’ın içeriği ve Cumhuriyet’in ilkeleri bugün daha iyi anlaşılıyor” ifadelerini hatırlatan CHP’li Kara, “Damat Ferit gibi ihanet edenler ve ihanet içine düşenler her dönem olacaksa Mustafa Kemal’ler de hiçbir zaman tükenmeyecektir” diye seslendi. 

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları