loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Kara: Yangınlar sonrası açıklamalar gerçeği yansıtmıyor

CHP'li Kara: Yangınlar sonrası açıklamalar gerçeği yansıtmıyor
Tarih: 27.06.2016 - 17:23
Kategori: Siyaset

CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, Kumluca’da başlayan yangın ile Pazar günü Adrasan’da başlayan ve Olympos’un tahliyesine neden olan yangınlarda yetkililerin hasar ile ilgili açıklamaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, Kumluca’nın Erentepe, Toptaş, Sarıkavak, Beşikçi, Belen ve İncirlik Mahallelerinde başlayan yangın ile Pazar günü Adrasan’da başlayan ve Olympos’un tahliyesine neden olan yangınlarda yetkililerin hasar ile ilgili açıklamaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. 

Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez’in 150 hektar alan ve 13 evin hasar gördüğünü açıkladığını hatırlatan Kara, 22 konut, 1 depo, 1 ahır ve 4 samanlık yangında ağır hasar görmüş durumda dedi. 

“Yangın Söndürme Uçak ve Helikopteri ile Personel Yetersiz”

Konuyu detaylı bir soru önergesi ile TBMM’ye taşıdıklarını ifade eden Kara, “Yangın söndürme uçak ve helikopterleri yetersiz kalmış, yangına müdahale eden personel de eğitimsiz” dedi. 

“Personelin Kaçı Orman Köylüsü?”

Orman yangınlarına müdahale için orman köylülerinin istihdam edilmesi gerektiğini belirten Dr. Kara, yangına müdahale eden personelin kaçının orman köylüsü ve bölgeyi bilen personeller olduğunu merak ettiklerini söyledi. 

Nesli Tükenmekte Olan Canlılar ile Telef Olan Hayvanlar da Gündemde

Yangının çıkış sebebi için en önemli ihtimal olarak değerlendirilen enerji nakil hatlarının yenilenmemesi iddiasına da önergesinde yer veren CHP’li Kara, özelleştirmenin ardından şirkete hatların yenilenmesi için yapılan herhangi bir uyarı ya da denetimin olup olmadığının da yanıtlanmasını istedi. 

Yanan alanda nesli tükenmekte olan canlı türünün olup olmadığı ile telef olan hayvanları da soran Kara, oluşan zararın giderilmesi için Hükümetin öngördüğü eylem planını da öğrenmek istedi. 

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları