loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Kayışoğlu, Çepni’deki 2B arazilerini Meclise taşıdı

CHP'li Kayışoğlu, Çepni’deki 2B arazilerini Meclise taşıdı
Tarih: 10.02.2016 - 18:57
Kategori: Siyaset

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Çepni’deki 2B arazilerini Meclis’e taşıdı. Meclis Genel Kurulu’nda Hükümeti temsilen bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’a sordu.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Çepni’deki 2B arazilerini Meclis’e taşıdı. Meclis Genel Kurulu’nda Hükümeti temsilen bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’a sordu.

2B mağduru bir köylünün isteği üzerine hafta sonu Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, CHP İlçe Başkanı Ergül Batman ile birlikte Çepni’yi ziyaret eden Altaca Kayışoğlu, Bakan Işık’a; “Mudanya’nın Çepni mahallesinde köylülere tebligat yapıldı.

2B arazileriyle ilgili bedeller çok yüksek belirlenmiş.

Köylüler şaşkın ve mağdur durumdalar.

Başka köylerdeki 2B arazileriyle ilgili belirlenen bedellerle kıyaslandığında çok adaletsiz bir şekilde belirlendiği ortaya çıkıyor.

Köylüler, atalarından, dedelerinden kalan bu toprakları o bedeller nedeniyle satın alamayacaklarını, bu toprakların peşkeş çekileceğini düşünüyorlar.

Bu mağduriyeti gidermek için bir şey yapacak mısınız” diye sordu.

Altaca Kayışoğlu’na Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise şu yanıtı verdi:

“Sayın Kayışoğlu’nun Çepni köyündeki 2B fiyatlarıyla ilgili sorduğu soruya şu anda benim cevap verme imkânım yok çünkü konuyu detaylı olarak bilemiyorum. Ama bizim buradaki hedefimiz 2B arazilerinin, özellikle yıllardır zilyedinde olduğu insanlara makul bir fiyatla verilmesidir. Hükümetimizin politikası budur. Bu noktada bir aşırılık varsa bunu ilgili arkadaşlar mutlaka dikkate alacaklardır, değerlendirecektir ama siz de takdir edersiniz ki bir komisyon marifetiyle fiyatları belirliyorlar. İnşallah makul çözümler oluşur.”

Anayasa Komisyonu üyesi, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin Nilüfer’de Nilüfer Belediyesi’nden görüş almadan belirlediği yeni çöp alanı da Meclis’i taşıdı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Altaca Kayışoğlu’nun değerlendirmesi üzerine “Türkiye’nin önemli sorunlarından biri çöp depolama alanları ve artık bu işin daha modern, daha teknolojik yöntemlerle çözülmesinin gerektiğine inanıyorum. Artık yakma tesislerinin ve çöpten enerji üretilmesinin büyükşehir belediyelerimiz tarafından daha ciddi olarak gündeme alınmasını bakanlık olarak özellikle istiyoruz” diye konuştu.

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları