loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Koç: ‘Artık yeter' deyip oyunu ver!

CHP'li Koç: ‘Artık yeter' deyip oyunu ver!
Tarih: 07.10.2015 - 12:25
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Haluk Koç 1 Kasım 2015 genel seçimleri kapsamında Ankara ikinci bölgede seçim çalışmalarını sürdürüyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Haluk Koç 1 Kasım 2015 genel seçimleri kapsamında Ankara ikinci bölgede seçim çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede CHP Altındağ İlçe Başkanı Servet Akman’ın organize ettiği bir toplantıda Altındağ Zübeyde Hanım Mahalle Muhtarı Canan Erenözlü ve vatandaşlarla buluşan Koç, tek tek vatandaşların dertlerini dinledi, onların sorularını yanıtladı.

Özellikle hasta olan vatandaşların sorunlarıyla çok yakından ilgilenen, hasta dosyalarını inceleyip gerekli tıbbi yönlendirmeler için katkılar yapan Koç, Altındağ’daki sosyal yaşam konusunda anlatılanlar karşısında ise hem bir baba hem bir siyasetçi olarak adeta isyan etti.

ÖNEMLİ OLAN GELECEĞİMİZ, ÇOCUKLARIMIZ

Bölgedeki yoksulluk, uyuşturucu kullanımı, işsizlik verileri karşısında, “Bunlar sadece güvenlik ve takip ile çözülebilecek konular değildir. Düzenli bir iş, aile ve sosyal doku yaratmak gerekiyor. Hepsi de gelip kaynağa ve dürüst bir yönetime dayanıyor. Biz veya başkası… Mesele o değil. Önemli olan bu ülkenin geleceği… Önemli olan çocuklarımız… “ mesajını verdi.

DAVUTOĞLU’NA 13 YILDIR NEDEN VERMEDİN DİYE SORUN

CHP’nin 7 Haziran genel seçim sürecinde asgari ücreti 1.500 TL yapma, emekliye iki ikramiye verme gibi ekonomik vaatlerde bulunduğunu hatırlatan Koç, “Bakın biz bunları söylediğimizde hatırlıyorum başta Maliye bakanı, hükümetteki bakanlar, partideki sözcüleri hepsi bir ağızdan başlamışlardı, ‘kaynak yok’. Bunları yapamazsınız, nereden vereceksiniz. Çok değil, aradan üç-beş ay geçti. Şimdi çıkmışlar seçim bildirgesiyle benzerini açıklıyorlar. Sanki bizimle yarış içindeler. Asgari ücret 1.300 TL, emekliye yılda 1.200TL. Sormak bizim hakkımız değil mi, hani kaynak yoktu? Peki vatandaş olarak bunlara bir soru sormak da sizin hakkınız değil mi?: Ey AKP sen muhalefet partisi misin? Sen 13 yıldır hem de tek başına iktidar değil misin? Bunları yapmana kim engel oldu? Madem bunları yapabilecek ekonomik durum var, şimdiye kadar niçin yapmadın, niçin 13 yıldır bana eziyet ediyorsun, beni adeta inim inim inletiyorsun, bana hayatı zindan ediyorsun? Sevgili vatandaşlarım. Bunları sorun, çünkü aynı zamanda bunlar sizin geçmişte almanız gereken hakkınızın verilmediğini ortaya koyan sorular” diye konuştu.

SANDIKTA BİR SEN BİR ALLAH VAR, ‘ARTIK YETER’ DEYİP OYUNU VER

Vatandaşların çok büyük baskılar altında bulunduğunu da ifade eden Koç, seçim süreçlerinde gezdiği küçük yerleşim birimlerinde bile vatandaşlardan gelen iktidar baskısına yönelik bazı ilginç örnekler verdi. Tüm bunlara karşın yine de vatandaşların tercihleriyle ülkenin gidişatını, siyasi tablosunu değiştirebileceğine dikkati çeken Koç şöyle devam etti:

“Artık yeter diyeceksiniz, artık tahammül edilemez noktaya gelindi. Onu sömür, bunu sömür. Ama yeter, böyle gitmez. İşte sonuna gelindi diyeceksiniz. Bakın baskı büyük. Evet ama sandıkta bir sen bir de Allah var. ‘Bu kadar baskı yeter’ deyin ve ona göre oyunuzu verin. Bunu yaparsanız Türkiye’de yeni bir başlangıcın önünü açabilirsiniz. Bunu yapma şansı var mı, var. Yoksa hep birlikte; kendim düştüm, kendim ağladım şarkısını söyleriz.”

DAVUTOĞLU YUKARIDAN GELEN, ‘İNTİHAR MI EDECEKSİN’ SESİNE KARŞI İRADE KOYAMADI

“Seçimden sonra hem siyasi hem sosyal tablo farklılaşmaya başladı. Her gün şehit haberleri gelmeye başladı. Biz CHP olarak çok çaba gösterdik. Ben tüm samimiyetimle o hükümetin kurulması için çok çaba harcadım. Aslında sonuna kadar getirdik. Ancak yukarıdan (saraydan), ‘intihar mı edeceksin’ diye bir ses gelince Sayın Davutoğlu, buna karşı irade koyamadı. İnanın bugün neden yeni bir seçime gittiğimizi anlamıyoruz, kimse de anlamıyor. Ülkeyi bırakın üç ayda bir muhtar seçmeye kalksak mahalleli bile tepki gösterir. Biz emekliye ikramiye dediğimizde ‘kaynak yok’ diyenler şimdi gereksiz bir seçimle ülkenin 60 milyar lirasını heba ediyor, çok yazık.”

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları