loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Mehmet Bekaroğlu: 'Ulus devlet miadının doldurdu'

CHP'li Mehmet Bekaroğlu: 'Ulus devlet miadının doldurdu'
Tarih: 01.03.2015 - 21:15
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu da ulus devletin miadının dolduğunu, tekçiliğin bu coğrafyada huzur, refah ve mutluluk getirmediğini ifade etti.

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, "Kürtler ve PKK, İran ve Suriye ile birlikte mi yoksa ABD ve batıyla birlikte mi hareket edecek, bunun kararını vermek zorundalar" dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bekaroğlu ise konuşmasında ulus devletin miadının dolduğunu söyledi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, "Kürtler ve PKK, İran ve Suriye ile birlikte mi yoksa ABD ve batıyla birlikte mi hareket edecek, bunun kararını vermek zorundalar" dedi.

Diyarbakır'da, Cahit Sıtkı Tarancı Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen "Nasıl bir Ortadoğu, nasıl bir Türkiye ve nasıl bir Kürt çözümü" konferansında moderatörlük yapan Tan, "Arap Baharı" genelinde Ortadoğu'da yaşanan gelişmelere değinerek, bölgedeki ülkelerin komşularıyla ilişkilerinde genel bir sorun olduğunu söyledi.


Ortadoğu'nun yeniden şekillendiğini ve Kürtlerin de artık masada bir sandalye bulabildiğini ifade eden Tan, "Kürtler ve PKK, İran ve Suriye ile birlikte mi yoksa ABD ve batıyla birlikte mi hareket edecek, bunun kararını vermek zorundalar. Bana göre en doğru çözüm coğrafi eyalet sistemidir. Önce demokratik yeni Türkiye'yi inşa etmek gerekir" diye konuştu.

Konferansın konuşmacılarından CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu da ulus devletin miadının dolduğunu, tekçiliğin bu coğrafyada huzur, refah ve mutluluk getirmediğini ifade etti.

Konferansa gazeteci Ali Bulaç ve Mehmet Altan da konuşmacı olarak katıldı.

AA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları