loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Nazlıaka, öğretmenlerin sorunlarını dile getirdi

CHP'li Nazlıaka, öğretmenlerin sorunlarını dile getirdi
Tarih: 25.11.2015 - 00:35
Kategori: Siyaset

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde öğretmenlerin sorunlarını meclise taşıdı.

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde öğretmenlerin sorunlarını meclise taşıdı.

Nazlıaka'nın Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yanıtlamasını istediği sorular şöyle:

''Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) düzenlenen 19. Milli Eğitim Şurası Aralık 2014 tarihinde Antalya’nın Manavgat İlçesinde yapılmıştır. Komisyonda dört gün boyunca sunulan ve üzerinde tartışılan öneriler oylamaya sunulmuş ve öğretmenlerin özlük hakları da dahil olmak üzere 40 madde Genel Kurul'a iletilmek üzere karara bağlanmıştır.

Komisyon, öğretmenlere her 4 yılda bir yıpranma payı ve 3 bin 600 ek gösterge verilmesi, ek ders ve nöbet ücretlerinin arttırılmasını oy birliğiyle kabul etmiştir.

Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı, gençlerimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz pek çok meslek grubunun altında maaş almaktadır. Emekli öğretmenlerimiz çok düşük bir gelirle ömürlerini büyük sıkıntı içinde geçirmektedirler.

Eğitim-İş tarafından yapılan araştırmaya göre, öğretmenlerin yüzde 89’u mesleğinden elde ettiği gelirleri yetersiz bulmakta, yüzde 83’ü maaşının düşük olması nedeniyle toplumdaki saygınlığının azaldığını düşünmektedir. Aynı araştırmaya göre, öğretmenlerin yüzde 82’si kazandığı para ile çocuklarının gıda ihtiyaçlarını, yüzde 88’i çocuklarının eğitim ihtiyaçlarını tam olarak karşılayamadığını belirtirken yüzde 79’u ise çocuklarının tam olarak dengeli beslenemediğini ifade etmiştir.

Son on yılda alım güçlerinin düştüğünü belirten öğretmenler, eğitim kalitesinin de düştüğü görüşündedirler. Öğretmenlerin yüzde 61’i daha çok para kazanacağı bir iş bulması halinde mesleğini bırakabileceğini belirtmiştir.

Bu bağlamda;

1- Aradan geçen bir yıla rağmen 19. Milli Eğitim Şurası’nda alınan kararlar neden uygulanmamıştır?

2- Kararları uygulanmayacaksa Eğitim Şuraları neden yapılmaktadır?

3- Milli Eğitim Şurasında alınan öğretmenlere her 4 yılda bir yıpranma payı ve 3 bin 600 ek gösterge verilmesi, ek ders ve nöbet ücretlerinin arttırılması kararı ne zaman uygulanacaktır? Yüz binlerce öğretmenin umudu olan bu kararlarda diğer vaatler tozlu raflarda mı kalacaktır?''

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları