loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Nurlu'dan Manisa'daki araç park ücretlerini sordu

CHP'li Nurlu'dan Manisa'daki araç park ücretlerini sordu
Tarih: 11.02.2016 - 17:10
Kategori: Siyaset

CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Manisa Büyükşehir Belediyesinin zorla taktığı ön ödemeli kartlı su sayaçlarına karşı büyük bir mücadele verdikten sonra şimdide araç park ücretlerine karşı vatandaşın Mecliste sesi oldu.

Manisa Büyükşehir Belediyesinin zorla taktığı ön ödemeli kartlı su sayaçlarına karşı büyük bir mücadele veren CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, şimdide araç park ücretlerine karşı vatandaşın Mecliste sesi oldu.

Cadde ve sokaklarda otopark ücreti uygulamasının DANIŞTAY tarafından iptal edildiğini belirten Mazlum NURLU belediyelerin elini vatandaşın cebinden çekmesi gerektiğini ifade ederek Meclis Başkanlığına soru önergesi verdi.

Önergede, belediyelerin yüksek mahkeme kararlarına neden uymadıkları ve zorla park parası alınması uygulamasına son verilip verilmeyeceği soruları yer aldı.

Mazlum Nurlu yaptığı açıklamada; Manisa’da MAN-PARK tarafından Salihli, Turgutlu, Akhisar, Alaşehir ve diğer ilçelerde uygulamaya koyduğu cadde ve sokaklardan park ücreti alınmasının mahkeme kararıyla iptal edildi.

Mahkeme kararına rağmen Manisa, Salihli, Alaşehir, Turgutlu, Akhisar ve diğer ilçelerde otopark ücreti alınmaya devam edilmektedir. 

Hatta engelliler için park yeri ayrılmadığı için şirket, engellilerin araçlarından bile zorla park ücreti almaktadır. Engellilerin yaşamını kolaylaştırması gereken belediye maalesef engel çıkarmaktadır.

Özellikle esnafın park ücreti uygulamasının kendilerine zarar verdiğini belirterek işlerinin bozulduğunu ifade etmektedirler. Bu konudaki tepkilerini sık sık dile getiren esnaf uygulamanın kaldırılması için yaptığı tüm girişimler de sonuçsuz kalmıştır.

Ayrıca otopark firmaları ile vatandaşlar arasında yaşanan sorunlar ve kavgaya varan olaylar, toplumun huzurunu da bozmuştur. 

Daha önce Ankara’da Büyükşehir Belediyesinin ihale verdiği otopark şirketi çalışanlarının bir genci sokak ortasında vurarak öldürmesi hala hafızalardadır.

Belediyelerin ve bu şirketlerin mafyalaştığını hatırlatan vatandaşlarımız böyle giderse Manisa’da da istenmeyen olayların yaşanacağı endişesi taşıdıklarını dile getirmektedirler.

Her fırsatta halkın cebine el atan bir belediyecilik anlayışını kabul etmemiz mümkün değildir.

Bu nedenle Manisa Büyükşehir Belediyesi, cadde ve sokaklarda park eden araçlardan zorla ücret alınması uygulamasına son vermelidir.

Cumhuriyet Halk Partisi ilçe örgütlerimiz ve tüketici dernekleri ile birlikte uygulama kalkana kadar mücadeleye devam edeceğiz ifadelerine yer verdi.

Nurlu'nun konu ile ilgili Meclise sunduğu soru önergesi şöyle:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın aracılığınızla İçişleri Bakanı Efkan ALA tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Mazlum NURLU
Manisa Milletvekili

Manisa Büyükşehir Belediyesinin merkez ve bazı ilçelerde cadde ve sokaklara park eden araç sahiplerinden zorla aldığı park ücretleri halkın büyük tepkisini çekmektedir. 

Danıştay’ın belediyelerin cadde ve sokaklardan park ücreti alamayacağı yönündeki kararına rağmen Manisa’da ücret alınmaya devam edilmektedir. 
 
Hatta engelliler için park yeri ayırmayan belediyenin engellilerin araçlarından bile park ücreti alması basında geniş yer bulmuştur. 

Belediye şirketleri ve otopark ihalesini alan firmalar ile vatandaşlar arasında yaşanan sorunlar ve kavgaya varan olaylar, toplumun huzurunu bozmuştur. Özellikle esnaf park ücreti uygulamasının kendilerine zarar verdiğini belirterek işlerinin bozulduğunu ifade etmektedirler. 

Daha önce Ankara’da Büyükşehir Belediyesinin ihale verdiği otopark şirketi çalışanlarının bir genci sokak ortasında vurarak öldürmesi hala hafızalardadır. Bu durumu hatırlatan vatandaşlarımız böyle giderse Manisa’da da istenmeyen olayların yaşanacağı endişesi taşıdıklarını dile getirmektedirler. 

Bunlara göre;

1- Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından cadde ve sokaklarda ücretli araç parkı işi MAN-PARK şirketine kaç yıllığına ve kaç lira bedelle verilmiştir?

2- MAN-PARK şirketi işi aldığı günden bu yana vatandaşlardan ne kadar otopark parası tahsil etmiştir? 
 
3- Şirket bugüne kadar Belediye bütçesine ne kadar para aktarmıştır? 

4- Büyükşehir Belediyesinin şirketten alacağı var mıdır, varsa miktarı nedir? 

5- Otopark parasını ödemediği için kaç kişi icraya verilmiştir? 

6- Belediyeler yüksek mahkeme kararlarına rağmen bu uygulamadan neden vazgeçmemişlerdir?

7- Şirket, engelli vatandaşların araçlarından hangi gerekçeyle park ücreti almaktadır?

8- Belediyelerin cadde ve sokaklarda park eden araçlardan ücret alması uygulamasına son vermeleri için Bakanlık olarak ne yapacaksınız? 


Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları