loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Öztunç’tan tarım politikası eleştirisi

CHP'li Öztunç’tan tarım politikası eleştirisi
Tarih: 05.02.2016 - 19:14
Kategori: Siyaset

CHP Parti Meclisi PM üyesi Ali Öztunç, ÇukurovaTürk TV’de gazeteci Murat Berhun’un sorularını yanıtladı. Öztunç programda AKP iktidarının çiftçiyi sevmediğini söyledi.

CHP Parti Meclisi PM üyesi Ali Öztunç, ÇukurovaTürk TV’de gazeteci Murat Berhun’un sorularını yanıtladı. Öztunç programda AKP iktidarının çiftçiyi sevmediğini söyledi.

Çiftçinin zor durumda bırakıldığını öne süren CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Ali Öztunç, partililerle buluşma programı çerçevesinde geldiği Adana’da, ziyaretlerin ardından katıldığı ÇukurovaTürk TV’deki programda uygulanan tarım politikalarını eleştirdi. İktidarın çiftçiyi sevmediğini savlayan Öztunç “ AKP iktidarı çiftçiyi sevmiyor. Şunu açıkça söylemeliyim, önceki Başbakan şimdiki Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’da çiftçiyi sevmiyor. Bunun ispatı da ‘Anamız ağladı’ diyen çiftçiye Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan Mersin’de ‘Ananıda al git lan’ demedi mi? Dedi. Çiftçiyi sevmiyor. O nedenle çiftçinin büyümesini istemiyor” dedi.

CHP iktidarında çiftçinin, üretenin alın teri kurumadan hak ettiği emeğinin karşılığını alacağının altını çizen CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Ali Öztunç, bunu da seçim beyannamelerine alarak söylemleştirdiklerini anlattı. Öztunç sözlerini şöyle sürdürdü;

“Biz somut söylemlerde bulunduk. Ne dedik, ‘Mazotu 1.80 Krş’a çiftçiye vereceğiz’ dedik. Mazotun 1.20, 1.30 rafineri çıkış fiyatı var. Nakliyesini koy üzerine, bir kaç kuruşta satan kazansın. Çiftçiye dönümüne göre Mazot 1.80 Krş olsun. Çiftçinin ektiği dönüm belli kullanacağı mazot litresi belli. Çifçinin ana kalem girdilerinden Mazotu düşürürsen, çiftçi daha çok kar eder. Daha bir heveslenir, daha çok üretir, daha rahat satar. Ama sen çiftçiye daha çok vurursan, bıkar. Çitçi ekiyor, gübreliyor, tarlaya gidip geliyor, ama hasat zamanı geldiğinde bakıyor, bir şey yok. Aldığı parayı, gübreye, mazota veriyor. AKP’nin tarım poliyikası yanlış. AKP, çiftçiyi sevmediği için çiftçiye darbe vuruyor. Darbe yüzünden çiftçi, çiftçilik yapmaktan vazgeçiyor. Özetle AKP çiftçiyi sevmiyor. Sevmediği için mazotu girdi maliyetlerini düşürmüyor. Ama yatçıları sevdiği için yatlar için mazotu düşürüyor. Çiftçi yaşamasın istiyor. Çünkü çiftçiden rant elde edemiyor.Biz buğday ithal ediyoruz. Onu bırakın saman ithal ediyoruz. Düşünün Türkiye bir tarım ülkesi. Türkiye saman ihraç ederdi, şimdi ithal ediyor. Ülkenin getirildiği nokta bu. ”

Öztunç CHP olarak toplumun her kesimine olduğu gibi üreten kesimine de sahip çıkacaklarını ifade ederek, çiftçinin sorunlarının aşılması konusunda mücadelelerinin süreceğini söyledi.

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları