loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Sarıbal: Bu sapıkları çocuklarımızdan uzak tutun!

CHP'li Sarıbal: Bu sapıkları çocuklarımızdan uzak tutun!
Tarih: 25.06.2016 - 17:28
Kategori: Siyaset

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Bursa Nilüfer ilçesinde bir ortaokulda müdürün talimatıyla dağıtılan ‘Ramazan Risalesi ve Üç Aylar’ adlı kitapta, yer alan ifadelerin ortaya çıkması üzerine çok sert tepki gösterdi.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Bursa Nilüfer ilçesinde bir ortaokulda müdürün talimatıyla dağıtılan ‘Ramazan Risalesi ve Üç Aylar’ adlı kitapta, hayvanlarla ve ölülerle cinsel ilişkiye girilebileceğine dair ifadelerin yer aldığının ortaya çıkması üzerine çok sert tepki gösterdi. “Bu sapıkları çocuklarımızdan uzak tutun” diyen Sarıbal, “Milli Eğitim Bakanı, Milli Eğitim Müdürü ve bu gerici iktidarın gitme zamanı gelmiştir!” şeklinde konuştu.

Birgün Gazetesi’nin haberine göre; Okul Müdürü Nurettin Köksal, ‘yazarı Seyda Muhammed Konyevi’yi tanıdığı’ gerekçesiyle ‘Ramazan Risalesi ve Üç Aylar’ adlı kitabın öğrencilere dağıtılması talimatını verdi. Skandal ise bazı öğretmenlerin kitabın içindeki ifadeleri fark etmesiyle anlaşıldı. İçinde ölülerle ve hayvanlarla cinsel ilişkiyi meşrulaştıran ifadelerin yer aldığı kitabın 13-14 yaşlarındaki çocuklara dağıtılması CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’ın sert tepkisine neden oldu. Skandalın basit bir ihmal ya da yanlışlık olmadığının altını çizen Sarıbal, “AKP’nin yıllardır uyguladığı gerici ve çağdışı politikaların eğitim sistemimize yansıması, bu ve bunun gibi bilmediğimiz belki de nice olayla ortaya çıkmaktadır” ifadesini kullandı. Türkiye’ye muhafazakârlık olarak dayatılan bastırılmışlık duygusu ve gericiliğin Ensar Vakfı’ndaki gibi büyük skandallara kapı araladığını hatırlatan Sarıbal, “Bu skandallara adı karışan cenahın AKP’nin öve öve bitiremediği ‘dindar nesil’e karşılık gelmesi tesadüf mü?” diye sordu.

'AKP aydınlık gelecekten elini çekmelidir!'

Okullar ve her türlü eğitim kurumunda denetimlerin artırılması gerektiğine vurgu yapan Sarıbal, “Ancak biliyoruz ki; siz ne kadar denetim yaparsanız yapın, sapık zihniyetlerin yetişmesine ortam hazırladığınız sürece bu sapkınlıkları önleyemezsiniz” dedi. “AKP çağdaş eğitimden ve aydınlık gelecekten elini çekmelidir” diyen Sarıbal, “Bu sapıkları çocuklarımızdan uzak tutun! Konuyla ilgili tüm yetkilileri göreve çağırıyorum! İhmali bulunanlar ve sorumlular kamuoyuna açıklanmalı, gereken yapılmalıdır!” çağrısı yaptı.

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları