loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Sarıhan'dan Cumhuriyet mesajı

CHP'li Sarıhan'dan Cumhuriyet mesajı
Tarih: 28.10.2016 - 17:08
Kategori: Siyaset

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Sarıhan'ın mesajı şöyle:

Kurtuluş Savaşımızın görkemli başarısının bir ürünü olan Cumhuriyetimiz, Mustafa Kemal Atatürk’ün 10.Yıl Nutku’ndaki ifadesi ile ‘’En büyük bayramımızdır. Ve bu bayram, onurlu bir halkın ulusal birlik ve beraberliğinin ürünüdür.’’ 

Bugün Cumhuriyet Bayramı’nın sevincini yaşayabilmek, ona layık olmakla olanaklıdır. Ne yazık ki, ülkemizin bugün içinde bulunduğu koşullar, bayramları yaratan güçlere karşı sorumluluğumuzu yerine getirmediğimizi işaret eden olumsuzluklarla doludur.

Cumhuriyet’in kurucuları, gelecek kuşaklara birinci görev olarak ‘’Türk bağımsızlığı ve Türk Cumhuriyeti’nin sonsuza dek korunması’’ sorumluluğunu vermişlerdir. Varlığımızın ve geleceğimizin biricik temeli budur. Bu sorumluluğu yerine getirirken dayanacağımız güç ise, geçmişten bize kalan devrimci mirastır. Bu miras, bize, diğer uluslara tabi olmayı değil, bağımsız olmayı, düşman olmayı değil, eşit koşullarda bir arada olmayı, haksızlıklar karşısında susmayı ve sinmeyi değil, mücadele etmeyi ve direnmeyi öğretmiştir. Bugün tersine işletilmekte olan çarka karşı, sesimizi yükseltmek hepimizin öncelikli görevi olacaktır.

Ne yazık ki bugün geldiğimiz noktada OHAL koşulları altında temel hak ve özgürlüklerin kelepçelendiği, darbe ile mücadelede hedefin geniş halk yığınlarına yöneldiği, Cumhuriyeti koruyacak asıl güç olan Parlamentonun fiilen etkisizleştirildiği karanlık günleri yaşıyoruz. Suçlu ile suçsuzun ayrıştırılmadığı, yargı bağımsızlığının sağlanamadığı, cezaevlerinin ayırımsız doldurulduğu, çalışanların soruşturmasız ve kesin yargı kararı olmaksızın işlerinden edildiği bir ortamda demokratik hukuk devletinin, Cumhuriyetin temeli olduğunu anımsayarak, bu bilinçle 29 Ekim Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93.yılını kutluyor, hepimizi Cumhuriyeti korumaya davet ediyorum.

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları