loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Torun'dan 1 Eylül Dünya Barış günü mesajı

CHP'li Torun'dan 1 Eylül Dünya Barış günü mesajı
Tarih: 31.08.2016 - 18:17
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun 1 Eylül Dünya Barış günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun 1 Eylül Dünya Barış günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Genel Başkan Yardımcısı Torun mesajında, içerisinde bulunduğumuz zamanda ve yaşadığımız coğrafyada barışın sağlanamadığı ve barışa her zamankinden daha fazla ihtiyaç bulunduğunun bir gerçek olduğunun altını çizerek, ‘Siyasi iktidarın 14 yıldır içeride ve dışarıda sürdürdüğü yanlış ve başarısız politikalarının faturası ağır bir şekilde ödenmektedir. İktidar içte ve dışta barış karşıtı politikalar izlemiş, kürt sorununu otoriter yönelimleri için kullanmış, Mısır’da, Suriye’de, Irak’ta şeriatçı güçlerin yanında yer almıştır. AKP iktidarı altındaki Türkiye, Suriye ve Irak’taki iç savaşlara siyasal İslamcı politikalarla müdahil olmuş, sonuçta iç ve dış barışımız ağır bir yara almış, ülkemiz terör sarmalının içinde derin acılar yaşamaya mahkum edilmiştir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” ilkesinden her gün biraz daha uzaklaşılmış, komşularıyla ve bölge ülkeleriyle kavgalı, güvenilmez bir ülke haline gelmiş, itibarını kaybetmiştir." ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Yardımcısı Torun, Türk insanın ve insanlığın ihtiyacının, hukukun üstünlüğü, adalet, demokrasi, özgürlük ile temel hak ve hürriyetlerin eksiksiz kullanıldığı gerçek anlamda bir iç ve dış barış olduğunu belirterek, ‘OHAL ve kanun hükmünde kararnamelerle parlamentoyu askıya alarak, demokrasiyi, temel hak ve özgürlükleri yok sayan bir dikta arayışıyla barış tesis edilemez. Barış, insanca yaşamanın olmazsa olmaz koşuludur. Öncelikli sorumluluğumuz ülkemizi bir an önce hukukun üstünlüğüne, adalete, demokrasiye ve özgürlüğe dayalı tam bir iç ve dış barışa kavuşturmak olmalıdır.

CHP geçmişten bugüne taşıdığı tarihsel sorumlulukları doğrultusunda şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da, kalkınmış, demokratikleşmiş, laik bir Türkiye için, karanlığa, faşizme, darbelere, savaşlara, emperyalist çıkarlara karşı ülkemizde, bölgede ve dünyada barışı savunmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta ülkemiz olmak üzere, insanlık dünyasına barış diliyor, barışın egemen olacağı bir ülkede, bir coğrafyada ve dünyada yaşamak dileğiyle “1 Eylül Dünya Barış Günü”nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları