loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Tur Yıldız Biçer Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'yı ziyaret etti

CHP'li Tur Yıldız Biçer Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'yı ziyaret etti
Tarih: 17.07.2017 - 16:44
Kategori: Gündem

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Sincan Cezaevi'nde tutuklu bulunan açlık grevinin 131. günündeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'yı ziyaret etti.

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Sincan Cezaevi'nde tutuklu bulunan açlık grevinin 131. günündeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'yı ziyaret etti. 

Biçer, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın yanlarında olan ve mücadelelerini büyüten herkese selamları olduğunu belirterek, öncelikli ve tek taleplerinin işlerine iade edilmeleri olduğunu söyledi.

Tur Yıldız Biçer ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, Gülmen'in öncelikli taleplerinin sağlıkla ilgili sorunları değil işlerine iade edilmeleri olduğunu belirterek, "Uğradığımız hukuksuzluğun geri dönmesinin bizim gibi hiç somut delil olmadan açlığa mahkum edilenlerin işe dönüş umudunun olması" dediğini aktardı.

Tur Yıldız Biçer ziyarete ilişkin şunları söyledi:

"Nuriye de Semih de 'elbette açlık grevine işimize dönmek için başladık. Ama bunu bir adalet arayışı olarak da içselleştirdik. Yalnız biz döndüğümüzde sorunun bitmeyeceğini elbette biliyoruz. Herkesin destek vermesi lazım' dedi.

Semih ise, 'Greve başladığımız oturma eylemimizin 120. gününde ilk kez terör örgütüyle ilgili dava açıldı. Daha önce hakkımızda açılmış bir dava ya da soruşturma yok. Biz 120 gün boyunca terörle bağlantılı değildik, açlık grevine başlayacağımızı Meclis'te ilan ettiğimiz gün mü terörle bağlantılı olduk. Biz tutuklu insanlarız. Arkamızdan söylenenlere yeterli cevap verme hakkımız yok. Süleyman Soylu bakan makamında aklına geldiğinde elinde somut kanıt olmadan bizi suçlayabiliyor. Bunu neye dayanarak yaptığını açıklamaya davet ediyoruz. Adalet Bakanını da somut verilerle desteklemesini yoksa da bunları kınayan gerçeği açıklamasını bekliyoruz' dedi.

Semih Özakça, eşi Esra Özakça'nın da hakkında herhangi bir gözaltı ya da herhangi bir somu delil olmadan açığa alındığını hatırlatarak, eşinin neden ihraç edildiğini bakanların yanıtlamasını istedi."

"Gülmen, 10 Ekim Katliamını yapan canlı bombanın eşi ile aynı koridorda"

Tur Yıldız Biçer, Nuriye Gülmen'in 10 Ekim Katliamını gerçekleştiren canlı bombanın eşi ile aynı koridorda kaldıklarını, koğuştan sürekli tekbir sesi geldiğini belirterek rahatsızlıklarını ilettiklerini söyledi.

Biçer, Gülmen ve Özakça'nın açlık grevinden fiziksel olarak etkilendiklerini ancak iki ismi de umudu büyütmek için dirençli gördüğünü ifade etti. Gülmen ve Özakça'nın bağımsız hekimler tarafından muayene talepleri olduğunu kaydeden Biçer Adalet Bakanı'nda konu ile ilgili randevu talebinde bulunduğunu söyledi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları