loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Türkmen taşımalı eğitimin kaldırılma gerekçelerini sordu

CHP'li Türkmen taşımalı eğitimin kaldırılma gerekçelerini sordu
Tarih: 01.10.2016 - 18:02
Kategori: Gündem

Kaldırılan taşımalı eğitim sistemiyle ilgili hafta içinde Adana Valisi ve Ceyhan Kaymakamı ile görüşerek çözüm arayan CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen TBMM’nin açılış gününde konuyu gündeme taşıdı.

Kaldırılan taşımalı eğitim sistemiyle ilgili hafta içinde Adana Valisi ve Ceyhan Kaymakamı ile görüşerek çözüm arayan CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen; TBMM’nin açılış gününde Milli Eğitim Bakanı ve Maliye Bakanlarına verdiği soru önergeleri ile konuyu Meclis gündemine de taşıdı.

Kaldırılan taşımalı eğitim sistemiyle ilgili hafta içinde Adana Valisi ve Ceyhan Kaymakamı ile görüşerek çözüm arayan Türkmen, TBMM’nin ilk açılış gününde; Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın cevaplaması istemiyle iki ayrı soru önergesi verdi. Türkmen, öğrenci ve ailelerinin yaşadığı mağduriyetlere dikkat çekti. 

Elif Doğan Türkmen Milli Eğitim Bakanı Yılmaz’ın cevaplaması istemiyle verdiği önergesinde; 2016-2017 eğitim öğretim döneminin yeni sorunlarla başladığını belirterek, “Adana ili Ceyhan ilçesinin 44 köyü başta olmak üzere bir çok il, ilçe ve köylerinde taşımalı eğitim sisteminin kaldırılması, öğrenci ve ailelerinin kabusu haline gelmiştir. Öğrencilerin ücretli servislerle okula gitmek zorunda bırakılmaları ailelere ek maddi yükler getirmekte, fakir aileler çocuklarını okula dahi gönderememektedirler” ifadelerini kullandı. 

Çocukların en iyi koşullarda eğitim alabilmeleri için bu sorunun giderilmesi, taşımalı eğitim konusunda gereken hassasiyetin gösterilerek, bir çözüm yolu bulunması gerektiğini kaydeden Türkmen, Milli Eğitim Bakanı Yılmaz’a şu soruları yöneltti:

1-Yurt genelinde hangi şehir, ilçe ve köylerde taşımalı eğitim sistemi vardır? Bunların hangilerinde taşımalı eğitim sistemi kaldırılmıştır? 

2-Taşımalı eğitim sisteminin kaldırılma gerekçeleri nelerdir? Açıklar mısınız?

3-Öğrenci ve ailelerinin taşımalı eğitim sisteminin tekrar hayata geçirilmesi konusundaki talepleriyle ilgili ne düşünüyorsunuz? Bu konuda yürüttüğünüz bir çalışma var mıdır?

4-Şayet taşımalı eğitim sistemini uygulamayacaksanız, özellikle fakir ailelerinin çocuklarının okullara ulaşımı konusunda ne yapmayı düşünüyorsunuz? Bu doğrultuda bir planınız var mıdır?

ÖDENEK VERİLMEDİĞİ DOĞRU MU?

Taşımalı Eğitim Sisteminin Maliye Bakanlığı’nca ödenek verilmediği gerekçesiyle kaldırıldığı iddialarını da Maliye Bakanı Naci Ağbal’a soran Türkmen; “Bakanlığınızın taşımalı eğitim sistemine ödenek vermediği için bu sistemin kaldırıldığı iddiaları doğru mudur? Doğru ise gerekçelerini açıklar mısınız?” dedi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları