loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Usluer: Proje okullarına seyirci kalmayacağız!

CHP'li Usluer: Proje okullarına seyirci kalmayacağız!
Tarih: 27.10.2016 - 19:03
Kategori: Siyaset

CHP Parti Meclis üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, MEB'in 1 Eylül'de yürürlüğe koyduğu proje okulları konusunu meclise taşıdı.

CHP Parti Meclis üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, MEB'in 1 Eylül'de yürürlüğe koyduğu proje okulları konusunu meclise taşıdı. Milletvekili olduğu şehirde Eskişehir Anadolu Lisesi gibi önde gelen okulların da proje okulları kapsamında değerlendirilmesinin Eskişehir'in gözbebeği olan bu okulların değer kaybetmesine neden olacağını ifade etti.

Proje okulları konusunda, Milli Eğitim Komisyonu CHP sözcüsü olarak daha önce de açıklamalarda bulunan Usluer, kendi çocuklarının da mezun olduğu Eskişehir Anadolu Lisesi'nin proje okulu kapsamında değerini yitirmesine seyirci kalmayacaklarını dile getirdi. Usluer, "Proje okulları kapsamında Eskişehir'de önde gelen bazı okullar proje okulu ilan edilmiştir. İlan edilen okullardan Eti Sosyal Bilimler Lisesi ile Eskişehir Anadolu Lisesi hakkında görevden almalar ve görevlendirmeler yapılmıştır. Bu uygulamalarla bu kurumların yapılarında ve niteliklerinde köklü değişimler yapmayı amaçlanmıştır. Bundan en çok etkilenen de köklü geçmişi ve gelenekleri olan Eskişehir Anadolu Lisesi olmuştur. Bu uygulamanın neye hizmet ettiğini anlamak gerçekten güç. Madem amaç okulların kalitesini arttırmak o zaman hem eğitim bağlamında hem de maddi olanaklar bağlamında ihtiyacı olan okulları bu kapsama alın. Doğrusu budur. Bu değerli okulları, öğrencileri, öğretmenleri ne amaçla, hangi akla hizmet değersizleştiriyorsunuz. Defalarca söyledik yine söylüyoruz, gelin bu yanlıştan dönün." şeklinde konuştu. 

ÖĞRETMENLERİMİZİN YANINDAYIZ

Usluer, bu okullara getirilen müdürlerin ve müdür yardımcılarının da yine aynı yıpratma politikasına katkı sunacak, kendi zihniyetlerine yakın kişilerden seçildiği konusunda bilgiler aldığını dile getirdi. Usluer, "Öğrencileri bildikleri, alışık oldukları bir biçimden ki bu biçim gelinen noktaya bakıldığı zaman başarılı bir biçim olduğunu kanıtlıyor zaten, siz bu düzeni bozup kendi düzeninizi kurmaya çalışın, değerli öğretmenlerimize yıldırma politikası uygulayın, sonra da iyi bir şey yaptığınızı söyleyin! Biz sizin projeniz olmayacağız! Eskişehir'in önde gelen okullarındaki öğretmenlerimiz dik duruşlarını sergilemeye devam ediyorlar. Biz de CHP olarak onların yanındayız" dedi. 

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları