loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li vekilin PM'den istifa nedeni 'Yolsuzluk'

CHP'li vekilin PM'den istifa nedeni 'Yolsuzluk'
Tarih: 24.10.2014 - 15:46
Kategori: Siyaset

CHP milletvekili Aykut Erdoğdu, yolsuzluklara ilişkin çok önemli belgelerin eline ulaştığını, çalışması gerektiğini belirtti.

CHP milletvekili Aykut Erdoğdu, yolsuzluklara ilişkin çok önemli belgelerin eline ulaştığını, çalışması gerektiğini belirtti.

CHP Parti Meclisi üyeliğinden istifa eden CHP İstanbul milletvekili Aykut Erdoğdu, “Bana oy veren delegelerden özür dilerim. Ben, parti içinde kurulan, Yolsuzlukları Araştırma Birimi’nin başındayım ve geçtiğimiz günlerde çok önemli belgeler elimize geldi, bunları incelememiz gerek. PM üyeliği bu çalışmalara ket vuracaktı” dedi.

Erdoğdu yaptığı açıklamada, birim olarak 14 büyük sektörde inceleme yaptıklarını ve yakında bu sektörlere ilişkin açıklamalarda bulunacaklarını belirterek, “Seçimler öncesi bu sektörlerdeki yolsuzlukları açıklayacağız. Bunları oy kaygısıyla değil, bu karanlık dönemin unutulmaması, kayda alınması için yapacağız” diye konuştu.

İstifasına ikinci neden olarak son günlerde eline gelen ve binlerce sayfadan oluşan belgeleri gösteren Erdoğdu şöyle devam etti:

“Belgeler devletimizle ilgili bizi çok kaygılandıran belgeler. Bunları bizi kimselerin kullanmasına izin vermeden inceleyecek ve açıklayacağız. Parti Meclisi, bu çalışmalarımıza ket vuruyordu. Ayrıca örgütlü çalışma zaman zaman fedakârlık gerektirir. Parti disiplini çerçevesi içinde o fedakârlığı yapmamız gerekiyordu. Biz Kuvayı milliye ruhundan doğan bir gelenekten geliyoruz. Gereken yerde fedakârlık yapmaktan çekinmeyiz.”

Erdoğdu, “CHP’nin demokratik bir parti” olduğunu ifade ederek, “CHP içinde söylememiz gerekenleri Genel Başkan ya da diğer yöneticilere söyledik, ama basının önünde kameraların önünde söylemedik” dedi. Gerek partideki gerekse parti dışındaki mücadelesine aynen devam edeceğinin altını çizen Erdoğdu, “Söylemem gerekenleri bir adım geri atmadan dile getireceğim” diye konuştu.

CHP'li vekilin PM'den istifa nedeni 'Yolsuzluk'

Parti Meclisi’nden istifası sırasında “milletvekili adaylığı pazarlığı yapıp yapmadığı” yolundaki söylentilere de değinen Erdoğdu, “İstifa konusunu Genel Başkan ile sadece telefonla konuştum. Böyle bir pazarlık asla olmadı. Namusum, onurum ve şerefim üzerine temin ederim ki, bu konuda tek bir kelime bile konuşulmamıştır” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları