loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Yılmaz: AKP'li belediyelerde mi 'cadı avı' başlattı?

CHP'li Yılmaz: AKP'li belediyelerde mi 'cadı avı' başlattı?
Tarih: 29.07.2016 - 19:40
Kategori: Siyaset

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Başbakan Yıldırım’a FETÖ soruşturmaları bahane edilerek AKP’li belediyelerde KESK üyesi çalışanların görevden alındığı iddialarını sordu.

CHP’li Yılmaz, Başbakan Yıldırım’a FETÖ soruşturmaları bahane edilerek AKP’li belediyelerde KESK üyesi çalışanların görevden alındığı iddialarını sordu. Yılmaz, “AKP’li belediyelerde başta KESK üyesi çalışanlara yönelik ‘cadı avı’ başlatıldığı doğru mudur, değilse bu iddianın gerekçesi nedir, bu iddiaların önüne nasıl geçilecektir?” sorusunu yöneltti.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ mensubu subayların darbe girişiminin ardından yürütülen operasyonlarda AKP’li belediyelerde KESK üyesi çalışanların görevden alındığı iddialarını sordu. Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi veren Yılmaz, “AKP’li belediyelerde başta KESK üyesi çalışanlara yönelik ‘cadı avı’ başlatıldığı doğru mudur, değilse bu iddianın gerekçesi nedir, bu iddiaların önüne nasıl geçilecektir?” sorusunu yöneltti.

SOSYAL MEDYA HESAPLARI MI İSTENİYOR?

Yılmaz, darbe girişiminin ardından yürütülen operasyonlarda 10 bin 410 kişinin gözaltına alındığını, aralarında üst düzey rütbeli askerlerin de bulunduğu 50 bini aşan kamu personelinin işten el çektirildiğini hatırlattı. Darbe girişiminin ardından bazı AKP’li belediyelerde KESK üyesi belediye çalışanlarının keyfi biçimde görevden alındığına ilişkin iddiaların basında yer aldığını ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti:
“Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Ankara Su Kanalizasyon İdare Genel Müdürlüğü’nde (ASKİ) dağıtılan anketlerde çalışanların sosyal medya hesaplarının istendiği ifade edilmiştir. Aynı ankette personele işe alınırken kendilerine referans olan kişiler, görüşülen yetkililer, eşlerinin bilgileri ve 15 Temmuz’a ilişkin fikirlerinin de sorulduğu belirtilmiştir. Ayrıca Altındağ Belediyesi’nde daha önce emekliliğe zorlanan KESK’e bağlı Tüm Bel Sen üyelerine ‘Ya emekli olun ya da sizi açığa alırız’ denildiği iddia edilmiştir.”

GÖREVDEN ALINANLARIN KAÇI KESK ÜYESİ?

AKP’li belediyelerde KESK üyesi belediye çalışanlarının görevden alındığı iddialarının doğru olup olmadığını soran Yılmaz, “Bu iddialar doğru ise bunun gerekçesi nedir? 15 Temmuz 2016’dan bu yana AKP’li belediyelerde FETÖ soruşturmasında kapsamında kaç personel görevden alınmıştır? Bunlardan kaçını KESK üyesi çalışanlar oluşturmaktadır?” sorusunu yöneltti.

“CADI AVI” MI BAŞLATILDI?

Yılmaz, ASKİ’de çalışanların kişisel ve sosyal çevrelerinin öğrenilmesine yönelik olarak bir anket düzenlendiği iddialarının doğru olup olmadığının açıklanmasını isteyerek, önergesinde şu sorulara yer verdi:
“-Bu ankette çalışanlara sosyal medya hesapları, kendilerine referans olan kişilerin kim olduğu gibi sorular sorulmuş mudur?
-Altındağ Belediyesi’nde daha önce emekliliğe zorlanan KESK’e bağlı çalışanların tehdit edildiği iddiaları gerçeği yansıtmakta mıdır?
-Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Belediye, EGO ve ASKİ’den ilk etapta 402 kişinin açığa alındığını duyurmuştur. Açığa alınanlar arasında KESK’e üye belediye çalışanları var mıdır?
-FETÖ soruşturmasını bahane ederek AKP’li belediyelerde başta KESK üyesi çalışanlara yönelik “cadı avı” başlatıldığı iddiası doğru mudur, değil ise bu iddianın gerekçesi nedir ve bu tür iddiaların önüne nasıl geçilecektir?”

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları