loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Lüleburgaz İlçe'den İl Örgütü’ne 'kurultay' tepkisi

CHP Lüleburgaz İlçe'den İl Örgütü’ne 'kurultay' tepkisi
Tarih: 11.07.2018 - 13:50
Kategori: Yerel

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Bülent Metin, CHP İl Örgütü’nün kurultay çağrısı yapmasına “Kurultay tartışmaları ne CHP’ye ne de ülkemize hiçbir fayda sağlamaz” diyerek tepki gösterdi.

Görünüm gazetesinden Çınar Türkmen'in haberine göre CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü’nün haftalık toplantısının gündeminde Tekirdağ'da meydana gelen tren kazası faciası, Doğubezayıt’ta şehit olan Vizeli Uzman Çavuş Semih Topuz ve kurultay vardı.

Şehit Uzman Çavuş’un ailesine başsağlığı dileyen CHP İlçe Başkanı Bülent Metin, şehit cenazelerinde CHP’lilerin protokolde yer almaması yönünde talimat veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da tepki gösterdi. Metin “Şehitler üzerinden siyaset yapmak hiçbir şeye sığmaz. Şehit, Türkiye’nin şehididir. CHP’lilerin şehit cenazelerine katılmasını hiçbir güç engelleyemez” dedi.

“KAZA DEĞİL CİNAYETTİR”

Tren kazasıyla ilgili de konuşan Metin, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’ı istifaya davet etti.

Metin, “Ulaştırma Bakanı’nın yapmış olduğu açıklamaya göre raylarla menfez arasında toprak boşalması olduğu ve kazanın bu yüzden meydana geldiği tespit edilmiş. Eğer bu böyle ise bu bir kaza değil cinayettir. Bu yağışların olduğu biliniyordu. Rayların kontrollerinin yapılması gerekiyordu. Bunu açıklarken neye göre açıkladılar anlamış değiliz. Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan bence o koltukta artık oturmamalı, görevinden istifa etmelidir” diye konuştu.

“KURULTAY AÇIKLAMALARI DOĞRU DEĞİL”

Kurultay tartışmalarına yönelik de konuşan Metin, şöyle konuştu:

“24 Haziran seçimleri henüz örgütler tarafından sorgulanmamış durumda. İlçe ve il danışma kurulları henüz toplantılarını yapmadan, örgüt içinden olmayan bu kurultay tartışmaları ne CHP’ye ne de ülkemize hiçbir fayda sağlamaz. Örgütün fikirleri alınmadan yapılan açıklamalar da doğru değildir. Kurultaylar elbette yapılacak ancak zamanı vardır. İnanıyorum ki örgütümüz gerekli çalışmaları yapacaktır, eğer gerekiyorsa yapılır ama örgütlerde tartışılır, yetkili organlarca tartışılır. Yapılan açıklamaların zamanı erkendir.” 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları