loading
close
SON DAKİKALAR

CHP: Mağduriyetler son bulana kadar çabalayacağız!

CHP: Mağduriyetler son bulana kadar çabalayacağız!
Tarih: 25.09.2016 - 15:45
Kategori: Siyaset

CHP Parti Meclis Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer ve beraberindeki heyet OHAL sürecinde görevden almalarla ilgili Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile görüştü.

CHP Parti Meclis Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer ve beraberindeki heyet OHAL sürecinde görevden almalarla ilgili Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile görüştü.

Usluer, CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, Ankara Milletvekilleri Murat Emir ve Necati Yılmaz ile birlikte Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. OHAL sürecinde yaşanan mağduriyetlerin konuşulduğu toplantı yaklaşık bir saat sürdü. CHP Milletvekilleri meslekten ihraç edilen 28 bin, açığa alınan 26 bin öğretmenin yanısıra bayram öncesi açığa alınan, çoğunluğu Eğitim Sen üyesi 11301 öğretmenin sorunları başta olmak üzere, kapatılan okullar, açıkta kalan öğretim üyeleri ve öğrencileri dile getirdiler. Suçlu ve suçsuz ayrımının net olarak yapılmadığı, çok sayıda hak gaspının olduğu bu sürece dur denilmesini, aksi halde toplumsal infialin başlayacağına işaret ettiler. Toplantıda MEB Bakanı İsmet Yılmaz “Meslekten ihraç edilenler arasında hata payı binde birdir. Ancak açığa alınanlar için yeni bir değerlendirme süreci başlatılacak" cümlesi dikkat çekti. 

HATA PAYI BİNDE BİR OLAMAZ !

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan başkanlığında kurulan mağdurlar komisyonuna on binlerce başvurunun olduğunu söyleyen Usluer, hata payının binde bir olmasının imkansız olduğunu, öğretmenlerin herhangi bir soruşturmadan geçmeden görevlerinden alındıklarını ve neye istinaden alındıklarının da belli olmadığını dile getirdi. Usluer, Eğitim- Sen üyesi öğretmenler, 29 Aralık eylemine katılan öğretmenlerin FETÖ ile mücadele ile alakası nedir? OHAL sürecinde görevden alınmaları sapla samanın karıştırılması değil midir? Sorusunu sordu. Asıl FETÖ bağlantılı bir çok kişinin kilit görevlerde bulunmaya devam ettiğini dile getiren CHP heyeti görevlerinden alınan Eğitim Sen üyesi öğretmenlerin Tunceli’de olduğu gibi görevlerine geri iadeleri konusunda aynı hassasiyetin gösterilmesini istediler. 

DAREBEYE KATKISI OLAN CEZALANDIRILSIN

Darbe girişimine en ufak bir katkısı olan varsa da tespit edilip en ağır cezayla cezalandırılmasını fakat suçsuz insanların bir an evvel görevlerine geri dönmelerini talep ettiler. Hukukun herkes için gerekli olduğuna vurgu yapan CHP heyeti önce cezalandırıp sonra suçlu mu suçsuz mu diye bakılmasının çok ciddi bir hak gaspı ve hukuka aykırı bir uygulama olduğunu belirttiler. Yılmaz, bu süreçte hataların olabileceğini ve bunu en aza indirmeye çalıştıklarını fakat işlerinin zor olduğunu dile getirdi. Usluer, eğitim komisyonu sözcüsü ve OHAL ile kurulmuş olan kriz masasının Eğitim ayağının üyesi olarak bu konunun yakın takipçisi olduklarını, ellerinde on binlerce mağdur insanın bilgisinin olduğunu dile getirerek bu mağduriyetler son bulana kadar çabalayacaklarını belirtti. 

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları