loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'nin Bu Umutsuzluğu Umuda Çevirecek Politikaları Hazır

CHP'nin Bu Umutsuzluğu Umuda Çevirecek Politikaları Hazır
Tarih: 30.03.2015 - 18:00
Kategori: Siyaset

Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, reel kesimde meydana gelen güven kaybının sorumlusunun mevcut iktidarın uyguladığı ekonomik politikalardan kaynaklandığını belirtti...

Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, reel kesimde meydana gelen güven kaybının sorumlusunun mevcut iktidarın uyguladığı ekonomik politikalardan kaynaklandığını belirterek, “Türkiye’de iş yapmayan bir iktidar olduğu için artık güven duyulmayan bir ülke var” dedi. 

Böke yaptığı açıklamada, ekonomik güven endeksinin Mart ayında bir önceki aya göre, yüzde 15,4 oranında azalarak 88,50 değerinden 74,85’e düşmesinin “ekonomide alarm zillerinin çaldığı” anlamına geldiğini söyledi. Tablonun ekonomik faaliyetlere dair Türkiye’deki ümitsizliği ortaya koyduğuna işaret eden Böke, “Daha da önemlisi reel sektördeki güven kaybıyla ortaya çıkıyor Türkiye’nin üretime dair ve üretiminin de konu olmasına dair bir endişenin giderek büyümekte olduğu ortaya çıkıyor” diye konuştu. 

Şubat ayında 103,40 olan perakende reel sektör endeksinin Mart ayında 102,40’a düştüğüne dikkat çeken Böke şöyle devam etti:

“Ekonomik üretim faaliyetlerine dair iki önemli alt başlık, Türkiye’nin ümitsizliğini ortaya koyuyor. Bu tablonun tek müsebbibi var o da mevcut ekonomi yönetimi. Bu ümitsizliği umuda çevirmek mümkün. Ekonomi iyi yönetilse gereken adımlar atılsa Türkiye’nin bu umutsuz tabloda takılıp kalması için hiçbir sebep yok. CHP’nin bu umutsuzluğu umuda çevirecek politikaları hazır.” 

Yıllardır ekonomiyi günlük siyasi kaygılar sarmalına tıkamış olan yaklaşımın, son günlerde Merkez Bankası- Cumhurbaşkanı arasındaki bir kavga olarak kendini gösterdiğini vurgulayan Böke, “Ama esasında Türkiye’de iş yapmayan bir siyasi iktidar var ve iş yapmadığı için de artık güven duyulmayan bir Türkiye var. Hükümetin Türkiye’nin zor kazandığı güveni böyle eritmeye hakkı yoktur” dedi. 

“Bu güvensiz ortamın maliyeti yine vatandaşa çıkmaktadır” diyen Böke, güvensizlik ve belirsizliğin yatırımların azalmasına, istihdamın yaratılmasına engel olduğunu hatırlatarak, “Hem faizin hem dövizin artmasına sebep olan bu güvensiz ortam, doğrudan vatandaşın cebini etkiliyor. Vatandaşı bu sarmaldan kurtaracak tüm ekonomik tedbirleri programımıza aldık. Türkiye 8 Haziran günü, tüm bu olumsuz tablodan kurtulacak” diyerek açıklamasını tamamladı.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları