loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'nin Roman adayından seçim şarkısı

CHP'nin Roman adayından seçim şarkısı
Tarih: 17.04.2015 - 14:29
Kategori: Siyaset

Seçildiği taktirde Türkiye'nin ilk Roman milletvekili olacak Özcan Purçu, Roman ezgileriyle bestelenmiş seçim şarkısını da tamamladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun verdiği sözü tutarak, İzmir 1. bölge 5. sıradan milletvekili adayı gösterdiği, seçildiği taktirde Türkiye'nin ilk Roman milletvekili olacak Özcan Purçu, Roman ezgileriyle bestelenmiş seçim şarkısını da tamamladı. Söz ve müziği Roman şarkıcı Çılgın Cemal'e ait olan şarkı büyük beğeni topladı.

Aydın'ın Söke ilçesinde sepet örücülüğü ile geçimini sağlayan bir Roman ailesinin çocuğu olarak 1977 yılında naylon çadırda dünyaya gözlerini açan ve üniversiteye kadar da bu şekilde yaşamını sürdüren Özcan Purçu, kaymakam olma idealiyle başladığı kamu yönetimi eğitimi sonunda bu hedefine ulaşamasa da milletvekili olarak Roman toplumunun sesi olmaya hazırlanıyor. "Damdan düşen biri olarak biz de damdan düşenin halinden anlarız" diyen Purçu, adaylığının ilk günlerinde doğan kızına da 'Müjde' adını verdi. Sadece İzmir'de değil tüm Türkiye'deki Romanlar'ın oyunu CHP'ye taşımak amacıyla yola çıkan Purçu, Roman müziği ile seçim şarkısı hazırladı. Söz ve müziği Roman şarkıcı Çılgın Cemal'e ait olan şu şarkı büyük beğeni topladı:


"Çadırlardan meclise uzanan bir yoldayım


Romanlar'ın yanında onurlu ve gururluyum


Benim adım Özcan Purçu


Romanım ben Romanım


Haklının hep yanında


Romanlarla gururluyum.


Sorunları iyi bilen Romanlarla gururluyum.


Yokluklara göğüs gerdik


Hiç yılmadık 'devam' dedik


Tüm Türkiye hep el ele


Bu yoksulluk bitsin dedik."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları