loading
close
SON DAKİKALAR

CHP PKK'nın açtığı okulları sordu

CHP PKK'nın açtığı okulları sordu
Tarih: 15.09.2014 - 19:35
Kategori: Siyaset

İstanbul Milletvekili Nur Serter, PKK’nın açtığı sözde okulları Meclis gündemine taşıdı

İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter, PKK’nın açtığı sözde okullar ile ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

İstanbul Milletvekili Serter, PKK’nın açtığı sözde okullar ile ilgili hazırladığı önergesinde şu ifade ve sorulara yer verdi:

“Bazı gazetelerde çıkan haberlere göre; Terör Örgütü PKK geçtiğimiz hafta içerisinde toplam 9 okula silahlı, molotoflu saldırılarda bulunmuş, Diyarbakır, Cizre ve Yüksekova’yı pilot bölge ilan etmiş, bu kentlerde yapımını tamamladığı üç okula Kürtçe eğitim vermek amacıyla tabelalarını asmıştır. Yapılan çeşitli açıklamalarda bu uygulamanın yakın zamanda ülke geneline yaygınlaşacağı vurgulanmaktadır. Bu okulların açılması Anayasaya aykırıdır. Öğretim birliğini ortadan kaldıran bir girişimdir.

Bu bilgiler doğrultusunda;

1. Anayasaya ve Tevhidi Tedrisat Kanununa aykırı olarak, PKK terör örgütü tarafından Kürtçe eğitim vermek amacıyla açılan, sözde okullarla ilgili hangi tedbirler alınmıştır?
2. Anayasayı ihlal ederek, fiili bir durum yaratan PKK terör örgütünün açtığı bu sözde okullar, çözüm sürecinin bir parçası olarak mı görülmektedir?
3. PKK terör örgütünün açtığı bu sözde okullar eğitim-öğretime devam edecek midir?”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları