loading
close
SON DAKİKALAR

CHP PM üyesi Ali Özcan'dan 'Örgütsel Yenilenme' talebi

CHP PM üyesi Ali Özcan'dan 'Örgütsel Yenilenme' talebi
Tarih: 20.11.2014 - 23:56
Kategori: Siyaset

CHP PM üyesi Ali Özcan ise, O açıklamayı Murat Karayalçın'a karşı değil, CHP'nin içinde bulunduğu durumdan çıkış için 'örgütsel yenilenme' için yapmıştır...

CHP Parti Meclisi üyesi Ali Özcan'ın yaptığı basın açıklaması medya tarafından "Karayalçın'a karşı açıklama" olarak duyuruldu...

CHP PM  üyesi Ali Özcan ise, O açıklamayı Murat Karayalçın'a karşı değil, CHP'nin içinde bulunduğu durumdan çıkış için "örgütsel yenilenme" için yapmıştır...

CHP Parti Meclisi üyesi Ali Özcan'ın yaptığı basın açıklamasının tamamını www.istanbulgercegi.com olarak şimdi sizlere sunuyoruz; 

CHP PM Üyesi Ali Özcan'ın 17 Kasım 2014 Pazartesi CHP İstanbul İl başkanlığın'da yaptığı basın açıklamasının tam metni;

2015”de Genel Seçimlere giderken, İstanbul çok önemlidir. İstanbul’da oy oranlarımızı artırmadan Türkiye’de iktidar olma şansımız yoktur. Bunun da yolu, koşulsuz bütün üyelerimizle ön seçimle milletvekillerimizin belirlenmesinden geçmektedir. 

Örgütlerimiz yerel seçim, Cumhurbaşkanlığı seçimi geçirdi. Yönetim kadrolarında istifalar oldu. Örgütümüzde yorgunluk ve eksiklikler var, hatta kendi içimizde kırgınlıklarda vardır. Bütün bunların giderilmesi, örgütün yeniden yapılandırılması için partimizin dinamikleri ile kendi içimizdeki birliğimizi, bütünlüğümüzü, barışı sağlamak için demokratik kongrelerimizi başlatmalıyız. 

Tabandan tavana doğru örgütün DNA’sı ve heyecanını alanlara, topluma ancak böyle yansıtabiliriz.

Partimizin ilkelerine, devrimlerine ve değerlerine inanan biz örgüt üyeleri (emek vermiş) kendi aramızda tartışarak,birbirimizi eleştirerek, demokratik mücadelemizi sürdürerek, dayanışmayı ve birliğimizi muhafaza etmeliyiz.
Uzun süredir partide emek vermiş, her seçimin yükünü taşımış, sabırlı kararlı ve dik duruş sergilemiş kadınlarımızı ve gençlerimizi çekim merkezi yapmalıyız.

AKP nin ülkeyi yönetemez duruma düştüğü bu dönemde kendi kongrelerini başlatmışken, bizde konglerimizi mahallelerde başlatmalıyız. Sandık bizi birleştirir, barıştırır, kırgınlıklarımızı giderir ve örgütlerimizde heyecan yaratır.
Kendi içimizdeki bölünmeyi önlemek, birlik bütünlük ve barış ortamını sağlamak, kendi farklılıklarımızı bir arada tutmak becerisini göstermeliyiz.

AKP seçmeni başta olmak üzere diğer siyasi parti seçmenlerinden önce partimize güveni azalmış küstürülmüş seçmenlerimizi kazanmalıyız.

Tabanda heyecan yoksa başarı olmaz.

Küskün örgüt oy verir ama oy taşımaz.

Seçimler yaklaşırken örgüt olarak kendi içimizde toparlanmamız ve tazelenmemiz lazım.

2015 seçimlerinde partimizi büyütmek için parti politikalarımızı yansıtan büyük hamlelere ihtiyaç vardır.

Eğer İstanbul gibi metropolde bir yönetim değişikliği gerekiyorsa; İstanbul’un yönetimi örgütün iradesini yansıtacak olağanüstü kongre ile yada İstanbul’un tabanını temsil eden İlçe Başkanları, İl Başkanı, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İstanbul Milletvekilleri ve Parti Meclis Üyelerinin mutabakatı ile belirlenmelidir. Örgüt iradesi dışındaki bir tasarruf kabul edilemez.

Bu dönemde temel ihtiyaç, tazelenmek, toparlanmak ve büyük bir heyecanla alanlara çıkmak için mahalleden başlayan kongrelerin acilen başlatılması gerekmektedir. Partinin örgütsel kimliği yoksa kurumsal kimliği de olamaz.

Ali Özcan
CHP Parti Meclisi Üyesi

Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları