loading
close
SON DAKİKALAR

CHP, PM’ye yeni isimler

CHP, PM’ye yeni isimler
Tarih: 20.08.2014 - 10:19
Kategori: Gündem

PM’ye taşıyacağı, bu kapsamda, Aykut Erdoğdu, Mustafa Moroğlu, Musa Çam, Nurettin Demir, Melda Onur’a listelerinde yer verebileceği konuşuluyor.

CHP’nin 5-6 Eylül’de yapılacak olan Olağanüstü Kurultayı’na, il başkanları, milletvekili grubunun bir bölümü ile yurtdışı örgütlerin desteğini alarak gidecek olan CHP LideriKemal Kılıçdaroğlu’nun Parti Meclisi’ne (PM) taşıyacağı yeni isimlerle ilgili yoğun kulis faaliyeti yürütülüyor.

CHP’nin 5-6 Eylül’de yapılacak olan Olağanüstü Kurultayı’na, il başkanları, milletvekili grubunun bir bölümü ile yurtdışı örgütlerin desteğini alarak gidecek olan CHP LideriKemal Kılıçdaroğlu’nun Parti Meclisi’ne (PM) taşıyacağı yeni isimlerle ilgili yoğun kulis faaliyeti yürütülüyor. CHP’de “sol kanada” yakın parti yöneticileri, Gezi sürecinde ön plana çıkan ya da mağdur olan olan kimi sanatçı, gazetecilerin parti yönetimine taşınmasını isterken, Kılıçdaroğlu’nun yerel seçimlerde Bakırköy Belediye Başkan adaylığı Mustafa Sarıgül’ün karşı çıkması üzerine engellenen Doç. Dr. Mehmet Karlı’yı PM’ye alabileceği konuşuluyor. Kulislerde Kılıçdaroğlu’nun Ergenekon, Balyoz gibi siyasi davaların mağduru olan isimleri de yönetime taşıyabileceği belirtiliyor.

İnce’ye twitter’dan yanıt

Kılıçdaroğlu, genel başkanlığa adaylığını açıklayan Muharrem İnce’nin “diktatör” suçlamalarına ilişkin mesajlarına twitter hesabı üzerinden yanıt verdi. CHP’nin her kesimin demokratik hakkını savunan, uzlaşıcı, yeni bir siyasal anlayışla halkın partisi yolunda olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:“CHP olarak yapmamız gereken birbirimize güvenmek, kadınlarımız ve gençlerimiz ile çoğalarak, sağlam adımlarla yola devam etmektir. Aldığımız kurultay kararı; kesinlikle bir ayrışmayı değil, partimiz için uzlaşmayı ve birlikte daha güçlü olmayı hedeflemektedir. Demokrasinin kalesidir CHP. Halkın partisi halkın sesine kulak verecektir. Fikir özgürlüğü demokrasinin gereğidir. Parti içerisindeki her fikir benim için kıymetlidir.”

İmza vermeyenler liste dışı

PM milletvekili ağırlıklı yapması beklenen Kılıçdaroğlu’nun, cumhurbaşkanı adaylığı için imza vermeyen millevtekillerini yeni PM’ye almayacağı iddia ediliyor. Kılıçdaroğlu’nun genç milletvekillerini de PM’ye taşıyacağı, bu kapsamda, Aykut Erdoğdu, Mustafa Moroğlu, Musa Çam, Nurettin Demir, Melda Onur’a listelerinde yer verebileceği konuşuluyor. HDP’nin “solun adayı” olarak cumhurbaşkanı adaylığına önerdiği İzmir Milletvekili Rıza Türmen de PM’ye girebilecek isimler arasında gösteriliyor.

Geziciler için kulis

Kılıçdaroğlu’na yakın bazı isimler ise özellikle Gezi sürecinde ön plana çıkan isimlerin PM’ye alınmasını öneriyor. Oyuncular Levent Üzümcü, Şebnem Sönmez, Hilmi Yarayıcı’nın yanısıra gazeteci Ece Temelkuran’a da öneri götürülebileceği belirtiliyor. Bakırköy belediye başkan adayı olmasından Mustafa Sarıgül’ün karşı çıkması üzerine vazgeçilen Galatasaray Üniversitesi Öğretim ÜyesiMehmet Karlı’nın da adı PM’ye girecekler arasında geçiyor. HDP’ye kaçabilecek olası Alevi oylarını dikkate alan Kılıçdaroğlu’nun listesinde bu kesimin önde gelen temsilcilerine de listesinde yer vereceği beirtiliyor. Öte yandan CHP genel başkanlığına adaylığını açıklayan Muharrem İnce’nin “seyircisiz kurultay” iddialarına yanıt veren Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, kurultaya toplumun her kesiminden isimlerin davet edileceğini belirten İnce, seyircisiz kurultay iddialarının doğru olmadığını belirtti.

Ayşe Sayın - Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları