loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Seçime giremiyor mu?

CHP Seçime giremiyor mu?
Tarih: 23.01.2015 - 10:11
Kategori: Özel Haberler

CHP Eski PM Üyesi ve Eski Gençlik Kolları başkanı Levent Eyipişiren Cumhuriyet Halk Partisinin 2015 seçimlerine girememe gibi bir tehlikeyle karşı karşıya olduğunu açıkladı.

CHP Eski PM Üyesi ve Eski Gençlik Kolları başkanı Levent Eyipişiren Cumhuriyet Halk Partisinin 2015 seçimlerine girememe gibi bir tehlikeyle karşı karşıya olduğunu açıkladı.

Levent Eyipişiren yaptığı Açıklamada; 

Değerli Partili Arkadaşlarım,

23 Aralık 2014 günkü Parti Meclisi-PM toplantısında değiştirilen Milletvekili Aday Saptama Yönetmeliği’nin CHP Parti Tüzüğü, Siyasi Partiler Kanunu ve Dernekler Mevzuatına aykırılıklar içerdiğini ifade etmiştim. Yönetmeliği düzenleyenler de bunu kabul ediyor ve ben halen buna inanıyorum.

O PM toplantısında birçok üyesi tarafından dile getirildiği üzere, aykırılıklar içeren bu yönetmelik ile belirlenecek aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu’ndan reddi ile PARTİMİZ KISMEN VEYA TAMAMEN SEÇİME GİREMEME İHTİMALİ İLE KARŞI KARŞIYADIR.

“Seçime girememe ihtimali var ama bir şekilde halledeceğiz” şeklinde kabul edilemez, yetkisini aşan sorumluluklar üstlenme çabası içeren açıklamalar yerine somut adımlarla bu riski yönetebilir kılmak istiyoruz.

Bu risk karşısında partimizi ve seçmeni rahatlatabilmek için Genel merkezimize defaatle yaptığımız uyarılara rağmen bir sonuç alamadığımızdan dolayı 7 Ocak 2015 günü HUKUKİ MÜCADELEMİZİ BAŞLATMIŞTIK. Bazı partililerimiz nedense dava açtığımıza inanmadığı için resmi başvuru belgesini sizlerle paylaşıyorum.

Davayı açmadan bir gün önce yaptığım basın açıklamasında davayı kazansak da kaybetsek de aşağıya taşıdığım biçimiyle partimizin yararına olacağını ifade etmiştim. BU DAVA İLE PARTİMİZE İKİ ŞEKİLDE YARDIMCI OLMAYI UMUYORUZ:

• Davayı Kazanırsak: Parti tüzüğümüz ve Siyasi Partiler Kanunu’na aykırı olarak değiştirildiğine inandığımız Milletvekili Aday Belirleme Yönetmeliği partimize daha büyük sorun çıkarmaksızın PM tarafından düzeltilecek fırsat tanınacaktır. Partimizin bazı seçim bölgelerinde seçime girememe riski yok edilecek ve daha çok parti emekçisinin önseçimden çıkabilmesinin yolu tekrar açılacaktır. Bu da örgüte büyük bir dinamizm getirecektir.

• Davayı Kaybedersek: Milletvekili aday listesi Yüksek Seçim Kurulu’na verildiğinde; Genel Merkez yöneticilerimiz tarafından alındığını duyduğumuz sözlü mütalaada ifade edildiği gibi, YSK listeyi reddecek ve seçime girmemiz risk altına girecek olduğunda, bizim davamızın sonuçları partimiz tarafından delil olarak sunulabilecektir. Yani YSK’nın eli başka hukuki kanallarla alınan UYGUNSUZLUK YOKTUR kararlı ile bağlanabilecektir.

CHP Seçime giremiyor mu?

Gelinen noktada açtığımız dava sürüyor ve başka illerde açanlar bizi arıyor bilgi veriyor. Ama şunun bilinmesini isteriz ki, davanın sonucu ne olursa olsun; PARTİ İÇİ DEMOKRASİ VE PARTİ İÇİNDE SOL İŞLEYİŞİN HAKİM OLMASI İÇİN VERDİĞİMİZ MÜCADELE SÜRECEK, YAPILAN YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİNE KARŞI SİYASİ TAVRIMIZ DA GÜÇLENEREK ARTACAKTIR.

Saygılarımla
LEVENT EYİPİŞİREN
Eski Parti Meclisi Üyesi
Eski SHP/CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı
23.01.2015

Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları