loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak: İktidar ekonomide de giderek despotlaşıyor, bunun sonu ampul, yağ, deterjan kuyruklarının gelmesi olur

CHP Sözcüsü Öztrak: İktidar ekonomide de giderek despotlaşıyor, bunun sonu ampul, yağ, deterjan kuyruklarının gelmesi olur
Tarih: 18.02.2019 - 14:05
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:
"Ocak ayında konut satışları yüzde 25 düşmüş. İpotekli satışlar ise yüzde 75 düşmüş. Bu rakamlar vatandaşların kredi almakta ne kadar zorlandıklarını ortaya koyuyor. Bu rakamlar son 6 yılın en düşük rakamları.
Sanayi üretimi ile işsizlik rakamları da ekonomideki krizin derinliği konusunda çok ciddi ipuçları veriyor. Sanayi üretimi yüzde 9,8 daralmış. En son 10 yıl önce küresel kriz zamanında görmüştük bu daralmayı. Bu daralma sarayın tahimini olan yüzde 3,8 büyümenin de gerçekleşmeyeceğini ortaya koyuyor. 
İşsizlik yüzde 12,3 olmuş İşsiz sayıdı da 706 bin kişi artarak 4 milyona dayanmış. Bu rakama iş aramaktan vazgeçenleri, mevsimlik çalışanları da ilave edersek işsiz sayısı 7,5 milyonu buluyor. Bu da 2009 krizinden beri en yüksek rakam. Bu rakamlar da makyajlı. İşsizlik olduğundan daha düşük gösterilmiş. Bu konuyla ilgili araştırma önergesi vereceğiz.
Atanamadığı için canına kıyan öğretmenler, evladına pantolon alamadığı için intihar eden babalar, rakamların ardındaki gerçek hikayeleri gösteriyor.
İktidara ve yandaşı meydaya bakarsanız her şey güllük gülistanlık. Pahalılık var, işsizlik kasıp kavuruyor, cari açık üzerinden başarı hikayeleri çıkarmaya çalışıyorlar. İthalata bağımlılığı azaltacak ne yaptılar?
Cari açıkta azalmanın işsizlik, duran ekonomi bakımından çok ciddi maliyeti oldu. 2018'de düşen cari açığı da normal yollardan finanse edememişiz. Dışarı 4 milyar dolar borç ödemişiz. Yetmeyince Merkez Bankası'nın kasasından 10 milyar dolar harcamışız. Kaynağı belli olmayan bir para girişi olmuş. Her 100 dolarlık cari açığın 70 dolarını kaynağı belirsiz parayla kapamışısz. Ne kadar süreceği belli değil. Damadın 'dengelendik' sözleri dışarıda karşılık bulmuyor. Cumhuriyet tarihinde ne olduğu belli olmayan para girişi bu kadar hiç olmamıştır. Kara para, eroin mi, içki mi, kaçak sigara mı?
Damat ocak ayında bütçenin 5 milyar fazla verdiğini müjdeliyor. Bütçe rakamlarını okumasını damat bilmiyor. Siz nisan ayının MB karını ocak bütçesine koyacaksınız. Bunu da harcayacaksınız. Seçim nedeniyle yüzde 70'e yakın artıracaksınız. Fazla verdik, deyip bu kısmını söylemeyeceksiniz. Türkiye'nin önümüzdeki 3 ay izleyeceği bu boyuttaki bir seçim harcaması çok ciddi sıkıntıya sokacak. Bu para nisan ayında gelecekti, nisan ayında ne olacak? Bunu fazla verdik diye seçim harcamalarının üstünü kapatmaya çalışacaksınız. 
Vatandaş kan ağlıyor ama saray ve havuz medyası elinden geleni ardına koymuyor. Bunların derdi 31 Mart'a kadar zarfı düzgün göstermek. 
Saray siyasette hızla otoriterleşiyor. Market zincirlerine tehdit telefonları açılıyor. Enflasyon ve işsizlik verilerinde gerçekler TÜİK oyunlarıyla gizleniyor. İktidar ekonomide de giderek despotlaşıyor. Bunun sonu yatırım havuzunun daha da kuruması, işsizliğin artması olur. Bunun sonu ampul, yağ, deterjan kuyruklarının gelmesi olur.
2001'de Türkiye en ağır krizlerden birini yaşadı. Ama hiçbir zaman meyve sebze tezgahlarında kuyruk olmadı.
Ocakta gıda fiyatları yüzde 6,9 artmıştı. En çok patlıcan zamlanmış. Patlıcan yüzde 65, dolmalık biber yüzde 48, domates yüzde 48 olmuş. Markete gelmeden tarlada fiyatlar uçmuş.  Çiftçinin girdi maliyetlerini düşürmeden sofradaki yangını söndüremezsiniz. Emirle düşürseniz de kalıcı olmaz.
Sarayın kibir abidesi de, damadı da, tarım bakanı da meseleyi anlayabilmiş değil. Aklı başında tek açıklama Mevlüt Çavuşoğlu'nda geldi. Bakan gübre ve ilaçta da tanzime gidilebileceğini söylemiş.
Saraydaki kibir abidesi 31 Mart'taki hezimetin sonrasında tarım bakanı ve dışişleri bakanının yerini değiştirsin. 
Merkez Bankası (MB) karanameyle zorunlu karşılıklarda indirimler yaptı. Bunu yapığınızda kredi maliyetlerini aşağı çekip kredi vermelerini kolaylaştırıyorsunuz güya. Yatırımcıyı ürkütmeden kredi vermenin yolları aranıyor. Vatandaşların borçluluk durumunu düzeltmeniz lazım önceç MB günün sonunda ne İsa'ya ne Musa'ya yaranabilecek.
Damat bey ekonominin ehil ellerde olmadığını dünyaya göstermek için hiçbir fırsatı kaçırmıyor. 
Kayınpeder dolar alan yaya kalır, dediğinden beri dolar yüzde 5 değer kazandı. Genel başkanımızın verdiği 13 maddelik reçeteye dönüp bakacaklar. Millete yapacakları en büyük iyilik bu olur. 
31 Mart'a giderken sarayda panik havası var. Adaylar değiştiriliyor. Gerçek demokrasilerde görülmeyen, seviyesiz, nefret üzerie kurgulanmış bir kampanya yürütülüyor. AKP genel başkanı kendi dışındaki tüm partileri çete olarak ilan edebiliyor. Ağzından çıkanları herhalde kulakları duymuyor. Terörist ilan etmedikleri kimse kalmadı. Bu beyefendinin Emevi Camii'nde namaz kılma hayali vardı, o hayal yıkıldı ama Suriyeliler tüm şehirlerimize doldu.
Suriye ve Irak'taki harekatlarla seçimi kurtarmaya çalıştılar. Önce Trump taş koydu, şimdi de Soçi'de beklediklerini alamadıklar anlaşılıyor. Elleri böğürlerinde kaldı. Şimdi 2015 seçimlerindeki taktikleri uygulamaya kalkışıyorlar.
Terör örgütleriyle her türlü al takke ver külah ilişkilere girenlerin, Oslo'da terör örgütleriyle pazarlık masası kuranların, ne istediler de vermedik diye zırıl zırıl ağlayanların herkesi terör örgütüyle işbirliği yapma suçlamalarına kimse kanmaz. Teröre taşeronul yapanları arıyorlarsa saraylarındaki altın varaklı aynalara bakacaklar. Saray ve bekçisi ülkenin bekasını dert edinselerdi kutuplaşmayı körüklemek yerine uzlaşmayı sağlarlardı.  
Ebedi genel başkanımız Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği bir adres var. TBMM'dir. Yönetemiyorsanız, vatanının geleceğini tehlikede görüyorsanız TBMM'ye getireceksiniz. 
Bunların dili ayrıştırıcı. Nefreti körükleyip ekonomik krizi unutturmaya uğraşıyorlar. Belediye başkanlarımızla ilgili özellikle Ankara'da köprü altlarına ipe sapa  gelmez yazılar yazıyorlar. Suç duyurusnda bulunduk. Dertleri Türkiye değil, sıkı sıkıya yapıştıkları koltukları. 
Düne ait ne varsa eskidi, artık yenib anlayışa ihtiyacımız var, diyor milletimiz. 
Şehirleri imar ve rant alanı gören belediyeciliği tarihin tozlu raflarına göreceğiz. Biz artık ayrıştırıcı bir dil istemiyoruz, yorulduk. Yönettiğimiz şehirlerde sevginin, saygının dilini kullanacağız. Kalkınma yerelden başlar. Kendileri dahi metal yorgunu olduklarını itiraf etti. Ülkeyi 17 yılın sonunda nereye getirdiklerini milletimiz görüyor.
 
(Cemal Enginyurt'un sözleri) 15 Temmuz akşamında yaşananları bir partiye mal etmek çok büyük ayıp.
(DSP'ye geçişler) Bizde aday olup DSP'ye geçen arkadaşlarımızın etik sorun olduğu ortadadır. Partisini bu kadar kolay terkeden milleitmizi de ortada bırakır, görüşü var. 
(Bedelli askerlik) AKP genel başkanı 10 ay önce gündemimizde yok, gündemimize alırsak şehitlerimize haksızlık etmiş oluruz, dedi. Seçimi kaybetme korkusu sarayın bütün bacalarını sarmış durumda.
 
Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları