loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak: Saray aspirin tedavisiyle işi '31 Mart'a kadar götürebiliriz' zannediyor

CHP Sözcüsü Öztrak: Saray aspirin tedavisiyle işi '31 Mart'a kadar götürebiliriz' zannediyor
Tarih: 14.01.2019 - 14:02
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak MYK toplantısının ardından açıklama yaptı.

Faik Öztrak'ın açıklamaları şöyle:
"Atamızın annesi Zübeyde Hanımı vefatının yıl dönümüde saygı ve rahmetle anıyorum. Kıbrıs Türk halkının hak ve özgrülük mücadelesine ömrünü adamış Rauf Denktaş'ı da saygıyla anıyorum.
-Trump sosyal medya aracılığıyla 'Türkiye Kürtleri vurursa onları ekonomik olarak mahvederiz' demiş.Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir devlet ülkemizi bu kadar açıktan tehdit etme cüretini göstermemişti. Ülkemizin huzurunu doğrudan hedef alan bu açıklamayı kabul etmiyoruz. CHP olarak görüşümüz egemen güçlerin derhal Suriye’yi terk etmesidir. Türkiye’yi böyle bir tehdide açık hale kim getirmiştir? Erdoğan başlıca müsebbibidir. Bu tehdit iktiadarın elinde ekonomimizin zayıf karnı haline getirildiğini gösteriyor. Daha dün sarayın kibirli adamı çıkmış, 'yabancılar kulağıma eğilip şimdiki Türkiye farklı diyorlar' diyordu. Gördük nasıl farklı olduğunu. Borç veren artık emir vermeye de cüret ediyor. Emri alan da gereğini yapıyor. Dünyaya meydan okur görünüp bırakmam dediği papazı 24 saatte gönderdiler, bu yol oldu. Adam bu defa da ekonomik olarak seni yıkarım diye tehdit ediyor. Üretmeyeceksin, ülkeyi dış borca batıracaksın, parayı betona yatıracaksın, sonra elin oğlu sana emir verme cüretini gösterecek. Bunlar elin atına binip çalım satmaktan başka şey yapmadılar. BM toplantısında Trump- Erdoğan karşılaşmasını zafer gibi satan havuz medyası ne yapacak merak ediyorum. Dışişleri bakanı açıklaması için ‘Trump'ın üstünde baskı var, iç politikaya dönük' demiş.

Bugün geçtiğimiz yılın kasım ayına ait sanayi rakamları geldi. Daralma yüzde 6,5. Bu üretimde görülen en sert daralma. Geçen yılın son çeyreğinde bu daralmanın şiddetli olacağı ayan beyan görülüyor. Damat hala durumun farkında değil. Dezenformasyon yapılmaya uğraşılıyor diye bizi bankacılara şikayet ediyor.

Güvenirlik açığını kapatmak için devletin AA’nın Dünya Bankası ekonomistlerine atfen yaptığı haberden medet umuyor. Dünya Bankası’nın baş ekonomisti Penny Goldberg. AA, Kalkınma  Beklentileri Grup Yöneticisi ile görüşmüş. Bu yönetici ülkelerin para birimlerinde yüzde 30 değer kaybının mutlaka değer kaybının resesyona neden olmayabileceğini, Türkiye’de olanın da diğer ülkelerden farklı olmayacağını kaydetmiş. AA bunu 'Dünya Bankası'nın tepe ismi Türkiye'de resesyon beklemiyor' diye servis ediyor.

Öncü göstergelerin tamamı Türkiye ekonomisindeki daralmayı açıkça gösteriyor.

Saray aspirin tedavisiyle 31 Mart'a götürebiliriz diye zannediyor. Ben damada da kayınpedere de Dünya Bankası’nın ‘Kararan gökyüzü’ başlıklı raporunu okumalarını öneriyorum. Türkiye için büyüme öngörüsü 1,6. Ailelerin borçlarını azaltmazsanız ekonomi çakılabilir, deniyor.

Saray milletin çektiği sıkıntıların farkında değil. Damat çıkıp herkes futboldan anlıyor, diyerek milletin düştüğü sıkıntıları küçümsüyor. Hiç sıkıntı çekmemiş, hayatı hep düz gitmiş. Ama pazar filesini dolduramayan vatandaş için durum böyle değil. Saraya danışman yapılan yandaş çocukları işsizliğin ne olduğunu bilemez. Ana babalar bin bir emekle okuttukları evlatlarının sıkıntısını iyi bilir.

Benim ilim Tekirdağ. Son dönemde tuğla, tekstil fabrikalarını iflas ettiğine dair haberler alıyorum. Benim bölgem bu krizden en az etkilenmesi gereken bölgelerden birisi. Ekonomi bütün ağırlığıyla milletimizin üzerine yükleniyor. Damat ve saray yönetimi her şey iyi diye ortalıkta dolaşıyorlar. Biz milletin gerçek gündemine sahip çıktıkça saraydaki kibirli adam rahatsız oluyor. Enflasyon rakamlarını meydanlarda okuyor bizi milleti aldatmakla suçluyor. Bizim lugatımızda aldatma yok. 16 yıldaki en yüksek TÜFE geçtiğimiz yıl gerçekleşti. Bu yüzde 20’lik enflasyonla Türkiye’yi en yüksek 10 ekonomi arasında soktular. Bunları itiraf etmeyi içlerine sindiremiyorlar. Ben buları anlatıyorum kibir hastalığına tutulan AKP’nin kibirli başkanı eski defterleri açıyor. Biz mutfakların yangın yerine dönmesinden memnun değiliz.

Milletime soruyorum, pazar çarşı yangın yerine dönmüşken yandaşların dertleriyle dertlenen sarayda keyif çatan bu kibir abidelerinden, milletin gerçek gündemini yok saymasından memnun musunuz? Saray seçime kadar durumu idare edeceğini düşünüyor. Bizi de yandaş savcı hakimlerle yıldıracaklarını sanıyorlar

Bugün bankaların ortalama mevduat faizi yüzde 23 civarı. Küçük işletmeler yıllık yüzde 20 ile vereceklerini söylüyorlar. Türkiye’de ne değişti bankalar kredi verecekler? Bankalar hayır kurumuna mı dönüştü? Vatandaşlarımıza bu faizden kredi alabiliyorlarsa hemen almalarını tavsiye ediyorum.

Genel merkeze telefon yağıyor. Vatandaşımız Ziraat Bankası’nın verdiği söylenen krediyi alamıyorlar. İcraya düşen 2 milyondan fazla vatandaşımız bu imkandan yararlanamayacakmış. 6 aydır sigortalı işte çalışmayan, düzenli gelire sahip olmayanlar alamayacakmış. Futbol kulüplerine şartsız yapılandırma yapılırken vatandaşın borcunun yapılandırmasına bu kadar şart getirilmesini milletimizin takdirine bırakıyorum.

En son tank palet fabrikasını BMC firmasına ihalesiz devrettiler. Erdoğan aşığı Ethem Sancak ve Erdoğan’ın ikinci evi haline gelen Katar. Milletin 61 milyar dolarlık malını sattılar, son gümüşleri varlık fonuna devrettiler. Stratejik fabrikaları yandaşlarına ve yabancı ülkelere peşkeş çekiyorlar. Bu özelleştirme değil işletme diyorlar. İşletme hakkı devri özelleştirme değil mi? Değil diyenler yalan söylüyor.

İşletme devrinin ne olduğun Türk Telekom’dan biliyoruz. Kârı Lübnanlı ortaklara, zararı millete kaldı. Saray ayıp, yazık, günah bilmiyor.

(Trump’ın açıklaması) Kürtler Türkiye Cumhuriyeti’nin asli unsurlardır. Türk devleti Kürtleri vuracak ifadesi yanlıştır, sosyal huzurumuzu bozacak ifadelerdir, kabul etmemiz mümkün değil.

(Trump’ın tampon bölge açıklaması) Trump açıklama yapmadı, dışişleri bakanı çıktı bizim görüşümüz dedi. Bunu egemen güçlerle çözmek mümkün değil. Bölge güçleri çözer. OBİT önermiştik, arkasındayız. Orta Doğu’nun kaderine Orta Doğu halkları sahip çıkmalıdır.

Bu noktaya gelmemiz Türkiye’nin ekonomiyle tehdit edilmesi Türkiye’nin sıcak parayla ekonomiyi şişirme, borca batırması sonucu.  Sarayın bakanları iç politikaya dönük diyor. Pompeo’ya sorduklarında, ‘sanırım Trump yaptırımları kastediyor, diyor.

Binali Yıldırım’ın istifa etmemesi hukuki açıdan irdelenmiştir. Bunlar ortadayken CHP olarak bizim milletin gerçek gündemini gündemde tutmamız gerekiyor. YSK referandumda mühürsüz oyları nasıl geçersiz saydıysa burada da saraydan aldıkları talimata göre hareket edecektir. Ne yaparlarsa yapsınlar biz seçimlere hazırız.

Arkadaşlarımızın nüfusu aşan seçmen sayısı var, demişlerdi. Bir de baktık nüfus tabelası değişmiş. Bunları takip edip her oya sahip çıkmak zorundayız. Bunun için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Adalar vardı. İstanbul’da bir stadyumun çok sayıda seçmen için aday gösterildiği haberleri çıktı. Sorumlu arkadaşımız basın açıklaması yapacaktır."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları