loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Tezcan: AKP bonzai bağımlısı gibi OHAL bağımlısıdır, OHAL'siz ülkeyi yönetemiyor

CHP Sözcüsü Tezcan: AKP bonzai bağımlısı gibi OHAL bağımlısıdır, OHAL'siz ülkeyi yönetemiyor
Tarih: 16.04.2018 - 14:36
Kategori: Gündem

CHP Parti Sözcüsü PM üyesi Bülent Tezcan gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 16 Nisan referandumun yıl dönümü dolayısıyla mühürsüz oy pusulasına ilişkin açıklamalarda bulanan Bülen Tezcan: “1 yıl geçmesine rağmen referandumun meşruiyet sorunu bitmemiştir” dedi

Bülent Tezcan, AKP ve MHP'nin OHAL'in uzatılmasına ilişkin sözlerine tepki göstererek "AKP OHAL bağımlısıdır. OHAL'siz ülkeyi yönetemiyor." dedi. 

Bülent Tezcan'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

Yine 3 şehidimiz 1 yaralımız var. Ailelere baş sağlığı diliyorum. Yaralı askerimize  acil şifalar diliyorum. Teröre bir kere daha lanet ediyorum.

16 Nisan mühürsüz referandumunun üzerinden 1 yıl geçti. Türkiye, gayrı meşru referandumla anayasal tek adam düzeniyle baş başa . 1 yıl geçmesine rağmen meşruiyet sorunu bitmemiştir.Referandumun meşruiyet sorunu devam ediyor. Demokrasi tesis edilinceye kadar meşruiyet sorunu devam edecek.

Darbe girişimi sonrasında halkla el ele vererek hukuku demokrasiyi tesis etme yolu vardı ama AKP 20 Temmuz darbesi gerçekleştirdi. 20 Temmuz darbesiyle onun hukuki alt yapsı 16 Nisan referandumu zafiyetin tarihidir. Türkiye 2019'a tek adam koalisyonu ile gidiyor.. Tek adama panzehir demokrasi birliğidir. Güvenli türkiye isteyenler bir araya gelecek.

AKP OHAL bağımlısıdır. OHAL'siz ülkeyi yönetemiyor. Yine OHAL'i uzatma iradesini paylaşmaya başladılar. Koalisyon sözcüsü Bahçeli de Bekir Bozdağ da OHAL'in devam etmesi gerektiğini söyledi. Biz de OHAL'in derhal kaldırılması gerektiğini söylüyoruz.

Türkiye'nin ihtiyacı OHAL değil demokrasidir. 81 ilde OHAL değil demokrasi bildirisi okuduk. Partimiz oturma eylemleri ile OHAL'siz Türkiye talebini dile getiridi. 

Ekonomide sıkınıtılı süreçle karşı karşıyayız. AKP düşman yaratarak  paçayı sıyırmanın peşinde. Dolar 4  euro 5 lirayı geçti. 6 milyon işsiz var bunun sorumlusu Erdoğan ve tek adam rejimidir.

Kimse konuşamıyor. Kur savaşları deyip savaş icat edeceğinize OHAL'i kaldırın. Yatırımcı güven ister.  OHAL şartlarında güven olmaz.  Ekonomik istikrar sağlayamazsınız. Enflasyon işsizlik iki haneden düşmez. Bu işin çözümü hukukun üstünlüğünü tesis etmeden geçiyor.

Sermaye kaçıyor diye bağrıp çağıracağına hukukun üstünlüğünü tesis et. İlk adım OHAL'i kaldırmak olmalı. Özgürlük, ekonomik istikrar için OHAL'den vazgeçin.

Bunlar yetmiyomuş gibi Suriye müdahalesi ile karşı karşıya kaldık. Enerji kaynakları için halkların kanını  akıtanlara lanet ediyoruz.. Bu bataklığı sizin bölgede enerji kaynaklarını kontrol etme hırsınız çıkardı. Rusya ABD bilek güreştirirken olan Suriye halkına oluyor.

AKP, Türkiye'yi bu tabaklığa  bataklığa bodoslama soktu. Kimyasal silah ne kadar yanlışsa bunu delillendirmeden doğrudan müdahale için gerekçe oluşturmak da o kadar yanlış . Daha önce de Irak'ta milyonlarca insan öldürüldü. Yarın aynısı olursa ne olacak. Bu tip adımlara heyecanla destek mesajları yanlıştır. İran, Irak, Suriye ve Türkiye bu  4 ülke bir araya gelip devletler üzerinden çözüm üretilmeli. Türkiye buna öncü olmalı.  Çözümün aktörleri bu ülkeler olmalı.

İsmail Kahrman metro açılışında cumhuriyet devrine duraklama devri dedi.  Bu anlayış reklam arasi diyen bir anlayış. Kendi tarihini bilmeyen bir anlayış. Cumhuriyetten önce demiryolu 4112 kilometreydi. Ama yabancılara aitti. Atatürk geldi millileştirdi. Eş zamanlı 2815 kilo demir yolu yaptı. Bunu yok sayıp 7 bin kilo metrelik demiryolunu milliştirenleri saklamaya çalışanlara ne söyleceğimizi bilemiyoruz. Abdülhamit'i hatırlayıp, Atatürk'ü yok sayan anlayıştan Allah razı olmasın.

Çocuk istismarı hassas bir konu. Etkili mücadele verilmesi gerekir. Etkili sosyal politikalarında geliştirilmesi gerekir. Bu işte uzman görüşü çok önemli. Konunun uzmanları konuşmalı. Siyaset malzemesi yapılmaması gerekir. Acaleye gitirilmeden düzenleme yapılmalı.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları