loading
close
SON DAKİKALAR

CHP, Taksim'de Türkiye'yi buluşturdu

CHP, Taksim'de Türkiye'yi buluşturdu
Tarih: 25.07.2016 - 15:48
Kategori: Siyaset

CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, önceki gün Taksim’de gerçekleşen buluşmanın ardından bir açıklama yaptı.

CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, önceki gün Taksim’de gerçekleşen buluşmanın ardından bir açıklama yaparak, “Farklı siyasi görüşte olsa da, bu ülke ‘konu demokrasi ise biz varız’ diyerek bir araya gelmenin coşkusunu yaşadı. CHP olarak bu coşkuya evsahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz” dedi. 

CHP’nin çağrısıyla Taksim Meydanı’nda yapılan ‘Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi’nde yüzbinlerin “Ne darbe ne dikta” diyerek güzel bir Türkiye tablosu oluşturduğunu belirten İrgil açıklamasında şunları söyledi:

TÜM TÜRKİYE ŞAHİT OLDU

“Zor ve sancılı günlerden geçerken önceki gün Taksim’de özlenen bir Türkiye fotoğrafında buluştuk. Genci-yaşlısıyla ellerinde sadece Türk bayrakları ve Atatürk resimleri taşıyan yüzbinler meydanı doldurdu. Sadece Taksim meydanında değil, barikatların arkasında, Gezi Parkı’nda, İstiklal Caddesi’nde büyük bir coşku vardı. Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden yola çıkarak buluşma alanına gelen yüzbinlerce insan laik, demokratik cumhuriyet için omuz omuzaydı. Böyle bir buluşmaya ne denli ihtiyaç olduğuna, ne denli özlem duyulduğuna sadece alanda bulunanlar değil, tüm Türkiye şahit oldu. Önceki gün Taksim’de yüzbinler, demokrasimizin teminatı olan demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkesinin Türkiye için ne kadar yaşamsal olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu.”

CHP'den Taksim'de Cumhuriyet ve Demokrasi mitingi

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları