loading
close
SON DAKİKALAR

CHP üzerine...

CHP üzerine...
Tarih: 17.02.2018 - 09:18
Kategori:

Melih Aşık: ABD Dışişleri Bakanı Tillerson ile Mevlüt Çavuşoğlu’nun ortak basın toplantısını izledik. İki ülke ortak komiteler kurmaya karar vermiş, çözümü zamana yaymışlar. Bir başka deyimle uykuya yatırmışlar!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu defa oran vererek dedi ki:
- Referandumda yüzde 51.2 hayır oyu çıktı. Seçmenin oyları sandıkta değişti. YSK’ya çöreklenmiş bir yapı halkın kararını değiştirdi...
Genel kanı da bu yönde... Referandumda birtakım oyunlar oynandı...
Ancak Kemal Bey’in hâlâ yanıtlamadığı bir soru da var...
Referandum öncesi CHP sözcüleri 167 bin sandıkta 300 bin üye görevlendirdiklerini açıklamışlardı.
Referandum sonrası YSK Başkanı CHP’nin 9 bin 300 sandıkta üye bulundurmadığını açıkladı. Bu beceriksizliğin sebebi CHP içinde tartışılmadı. CHP’ye düşen önce sandıkları emniyete almaktır...
                                                     ? ? ?
Halk TV’de Ayşegül Arslan ve Hüsnü Mahalli “Maniki Dünya” programına yeniden başladı.
Hüsnü Mahalli programda dedi ki:
- CHP referandum sonuçlarına göre halkın en az yüzde 49’unu temsil ediyor. Kemal Kılıçdaroğlu Suriye konusunda baştan beri doğruları söylüyor. Ancak bunun verdiği sorumlulukla eyleme geçmiyor. CHP Şam’a, Tahran’a, Moskova’ya temsilcilerini göndermeli, politika üretmeli, bunu topluma sunarak kamuoyu oluşturmalıdır...
Bu görüş doğru. CHP hep yanlışları işaret etmekle kalıyor. Çözümleri, bilerek veya bilmeyerek Erdoğan ve AKP’den bekliyor...


Milano sokakları

Ankara’da ABD Büyükelçiliği’nin yanındaki Nevzat Tandoğan Caddesi’nin adı Ankara Belediye Meclisi kararıyla ‘Zeytin Dalı’ Caddesi oldu. Meclis, Ankara’nın çeşitli ilçelerinde bulunan ‘Gülen’ isimli 7 cadde ve sokağa da ‘Vatan, diriliş, bayrak, kayı ve hilal’ gibi isimlerin verilmesini kararlaştırdı.
Profesör Celal Şengör İtalya’da Milano şehrine gitmiş, sokak ve caddelerde not etmiş: “Bach, Bethoven, Brahms, Dante, Darvin, Galileo, Goethe, Kepler, Kopernik, Mozart, Puşkin, Rubens, Shakespeare, Verdi... vs...”
Sokak ve caddelere İtalyan olsun olmasın dünya çapında bilim, sanat ve müzik adamlarının adları verilmiş... Bizim ufkumuz o kadar ötelere gitmiyor!

Suçlu

Çin imparatoru, gece başvezirini çağırdı ve ona uykularını kaçıran kaygısını itiraf etti: “Kimse benden korkmuyor” dedi.
Çözüm olarak  kim vergi vermezse kırbaçlayacağını, önünde eğilmeyene işkence edeceğini, onu eleştirmeye kalkanı idam edeceğini söyledi.
- Bunlar zaten suç, dedi danışman ve açıkladı: “Eğer yalnızca suçluları cezalandırırsanız, sizden yalnızca suçlular korkar.”
İmparator bir süre sessizce düşündü ve:
-  Anladım, dedi.
Sonra cellada önce vezirin başını vurmasını emretti.
                                                 ? ? ?                
Eduardo Galeano son kitabı “Zamane Ağızları”nda anlatıyor yukarıdaki hikâyeyi... Biz sanırdık ki suçsuzları hapse atarak suçsuz halkı korkutmak zamane yöneticilerinin buluşudur. Meğer yüzlerce yıllık geçmişi varmış olayın!

Gata

“Kilis ve Hatay’daki hastanelere 51 cerrah geçici görevle yardıma gitmiş, CNN Türk’e konuşan doktorların tamamı GATA kökenli olduklarını söylediler ve AKP iktidarı bu GATA’yı kapattı... Şimdi GATA’nın yetiştirdiği doktorlardan medet umuyorlar!”  Arman Salepçi

Max

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson ile Mevlüt Çavuşoğlu’nun ortak basın toplantısını izledik. İki ülke ortak komiteler kurmaya karar vermiş, çözümü zamana yaymışlar. Bir başka deyimle uykuya yatırmışlar!
Dünkü ortak bildiride göze çarpan bir nokta da PKK, DAEŞ, El Kaide adları anılırken YPG’nin adının anılmamasıydı... Konuşmaların satır aralarından seziyoruz ki... Afrin tarafı bize kalıyor, Fırat’ın doğusu ise PYD / ABD ortaklığına bırakılıyor. Bu arada Esad hükümetine de iş bırakılmamış, ABD ve Türkiye Kuzey Suriye’nin yönetimini üstlenivermişler.


 

Kaynak : Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları