loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Uzunköprü İlçe Başkanı Becan ve Edirne Milletvekili adayı Atalay, esnaf ziyaretlerine başladı

CHP Uzunköprü İlçe Başkanı Becan ve Edirne Milletvekili adayı Atalay, esnaf ziyaretlerine başladı
Tarih: 23.05.2018 - 17:01
Kategori: Yerel

CHP Uzunköprü İlçe Başkanı Özlem Becan ve CHP 27. Dönem Edirne Milletvekili adayı Yakup Atalay, esnaf ziyaretleriyle seçim çalışmalarına başladı.

CHP Uzunköprü İlçe Başkanı Özlem Becan ve CHP 27. Dönem Edirne Milletvekili adayı Yakup Atalay, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekillliği seçimleri öncesinde seçim çalışmalarına esnaf ziyaretleriyle başladı. 

Seçim çalışmalarına doğduğu Çöpköy’den başlayan Yakup Atalay, bugün de İlçe Başkanı Özlem Becan ile Uzunköprü esnafını ziyaret etti. 

Atalay, adaylığının memleketi Çöpköy’de büyük bir heyecanla karşılandığını belirterek, Çöpköylülerin, kendisinin 24 Haziran’da meclise gönderme sözü verdiklerini söyledi.

Atalay, ülkede parlamenter sistemin terk edilmesiyle çok ciddi sıkıntılar yaşanmaya başladığını ancak 24 Haziran seçimlerini kazanarak ülkeyi yeniden parlamenter sisteme geçireceklerini söyledi. Atalay, “Geçmişte Cumhuriyeti kuran, ülkemize demokrasiyi getiren Cumhuriyet Halk Partimiz, bugün de; Uzunköprü Çöpköy’de doğmuş, sizlerle bu kahvede oturmuş, sizlerle birlikte okumuş, yetişmiş,  mücadele etmiş bir kardeşinizi milletvekili adayı gösteriyor. Bu Cumhuriyetin en güzel yanlarından biridir. Ve Cumhuriyet Halk Partisi, halkın partisidir. Halkın içinden, tabandan gelen isimlere listelerinde yer vererek Türkiye’nin bütün sorunlarını çözmeye talip bir partidir" diye konuştu.

Türkiye’nin tarihi bir dönemden geçtiğini belirten Atalay, Türkiye’nin acil olarak çözülmesi gereken temel sorunları olduğunu ve iktidarın bu sorunları adeta görmezden geldiğini söyledi. Bu sorunların en önemlisinin ülkedeki demokrasi kültürünün aşındırılması olduğunu ifade eden Atalay, Türkiye’nin yönetiminde tek bir kişinin değil ortak aklın egemen olması gerektiğini belirtti. Buna bağlı olarak hukuk düzeninin askıya alındığını, hak ve özgürlüklerin yok sayıldığının da altını çizen Atalay, "Bu durum ekonomik sıkıntıların yaşanmasına neden oluyor. Ekonomimiz alarm veriyor. Piyasalar allak bullak. Yabancı yatırımcı demokrasinin, insan haklarının tam anlamıyla işlemediği ülkelere gelmez. Bu nedenle Türkiye’ye dışarıya güven veremiyor“ dedi.

Gelir dağılımındaki adaletsizliğin artmasının da temel bir sorun olduğunu ifade eden Atalay, şöyle konuştu: “6 milyonu aşkın işsiz, 17 milyonu aşkın yoksul yurttaşımız var. Artık insanlar iş bulmaktan umudunu kesti. Biz onlara umut olmak istiyoruz. Eğitim alanında yaşanan çöküşü önemsiyoruz. Ülkemizin geleceğini bu zihniyetin karartmasını istemiyoruz. Bununla birlikte artık  terörün kökünün kazımak istiyoruz. Ülkemizin her yanında ağlayan analar, acılı abalar var. Bir daha bu acılar yaşanmasın istiyoruz.”

Konuşmasının sonunda işçinin, işsizin, çiftçinin, esnafın, memurun kısacası toplumun her kesimimin umudunun CHP olduğunu belirten Atalay, “İnanıyorum ki milletimiz Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanı yapacak. Demokrasi taleplerine Hitler Almanyası cevabı veren AKP’nin yerine de Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkanı olduğu sosyal demokrat CHP’yi oturtacaktır” dedi.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları