loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Uzunköprü İlçe Başkanı Becan'dan Çorlu'daki tren faciasına ilişkin araştırma önergesinin reddedilmesine tepki

CHP Uzunköprü İlçe Başkanı Becan'dan Çorlu'daki tren faciasına ilişkin araştırma önergesinin reddedilmesine tepki
Tarih: 26.07.2018 - 10:46
Kategori: Yerel

CHP Uzunköprü İlçe Başkanı Becan, Çorlu'daki tren faciasına ilişkin meclise sunulan araştırma önergesinin AKP ve MHP oylarıyla reddedilmesine tepki göstererek, “AK Partili yerel yöneticiler, mağdur ailelere gidip hangi yüzle 'yanınızdayız' diyecekler çok merak ediyorum” dedi. ...

CHP Uzunköprü İlçe Başkanı Özlem Becan, 8 Temmuz'da meydana gelen 24 kişinin ölümüne, 318 kişinin de yaralanmasına neden olan tren kazasının sorumlularının araştırılması ile ilgili olarak meclise sunulan araştırma önergesinin AKP ve MHP oylarıyla reddedildiğini kaydetti.

Uzunköprü Barış gazetesine konuşan Becan, AKP ve MHP’nin yerelde sergiledikleri tavırla genelde mecliste aldıkları karar arasındaki tezatlığa vurgu yaparak “Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Yaptıklarıyla söyledikleri birbirini tutmuyor. AK Parti Uzunköprü ilçe yöneticileri acıları sarıyoruz adı altında reklam kokan ziyaretler yaparken, mecliste bu işin sorumlularının bunulması için verilen araştırma önergesi reddediliyor. Sorumlulara bu acının bedelini ödetmeden hangi yarayı nasıl sarabilirsiniz?” dedi.

AKP'li yöneticilerin mağdur ailelerin yanında görünürken, mecliste kazanın sorumlularının bulunması amacıyla verilen araştırma önergesinin reddedilmesine anlam veremediğini belirten Becan, “Adeta tiyatro oynuyorlar. Sahnede ağlarken, perde kapanınca da; artık neyin ortaya çıkmasından korkuyorlarsa basit bir araştırma önergesini bile reddediyorlar. Halkımızın olan bitenin farkında. Acımızın üzerinden hiç kimsenin siyaset yapmaya hakkı yoktur. Bu hakkı kendinde görenlere de en güzel cevabı yine acının sahibi halkımız verecektir” dedi.

Becan, şöyle konuştu: “Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi yakınlarında Uzunköprü-İstanbul seferini yapan 362 yolculu trenin altı vagonunun raylardan çıkıp devrilmesiyle 24 kişinin ölümüne, 318 kişinin de yaralanmasına neden olan faciaya ilişkin, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Meclis Genel Kurulu’na verdiği araştırma önergesi AKP ve MHP milletvekillerinin oyları ile reddedildi. Orada bizim canımız yandı. Bizim insanlarımız hayatlarını kaybetti. Yaşadığımız acı tarifi olmayan bir acı. Gencinden yaşlısına, çocuğuna kadar birçok hayat söndü. Bunun tesellisi elbette olmaz. Ancak sorumlular ihmallerinin bedellerini muhakkak ödemelidirler. Bu saatten sonra AKP’li yerel yöneticiler kaza mağduru ailelere gidip ne diyecekler? Kimden neyi saklıyor ya da kimi, neyi koruyorlar. Her türlü hava koşulunda sağlam kalması gereken demiryollarında yağış yüzünden bir çökme meydana geliyorsa bu düpedüz ihmaldir ve bu yüzden meydana gelen can kayıpları karşısında kazadan değil cinayetten söz edilir.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları