loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'de 212 belediye başkan adayı belli oldu

CHP'de 212 belediye başkan adayı belli oldu
Tarih: 06.12.2018 - 16:27
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun PM toplantısının ardından CHP Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulundu.

CHP PM'de 212 aday belirlenirken, Seyit Torun 17 ilin adaylarını isim isim açıkladı. Torun, Aydın, Eskişehir, Muğla, Tekirdağ ve Hatay büyükşehir belediye başkanlarıyla yola devam etme kararı aldıklarını söyledi.
Torun'un açıklamaları şöyle:
"CHP zor zamanların serinkanlı ve kurtarıcı gücüdür. Türkiye'yi çok partili sisteme taşımış partidir. Bugün de demokrasinin sigortası konumundadır. Bunun için CHP acele etmeden, telaşlanmadan bir plan, program ve amaç dâhilinde belediye başkan adaylarını açıklamaya devam edecektir.
CHP adaylarını açıklamada acele etmiyor. CHP’de panik yok. CHP’nin olduğu yerde kriz olmaz, demokrasi olur.  Biz adaylarımızı bir kişinin iki dudağı arasından çıkacak söze bırakmıyoruz.
Adaylarımızı seçmenlere soruyoruz, STK'lara soruyoruz, muhtarlara soruyoruz, parti üyelerimize, yöneticilerimize soruyoruz, parti organlarından topladığımız bilgileri tartışıyoruz. Biz vaat ettiğimiz demokrasiyi parti içinde hayata geçiriyoruz.

Adaylarımızı tek elden atama yapma baskısı altına alarak bizi kendi otoriter anlayışlarına benzetmeye çalışıyorlar. Bizi kendilerine benzetemeyecekler. Ne CHP ne de seçmenler onların tehditlerine, şantajlarına boyun eğmeyecek. Türkiye toplumu demokrasiden vazgeçmeyecek.
2018 Cumhurbaşkanlığı seçimleri Türkiye’nin demokrasi yolculuğunu tersine çeviren bir seçim oldu. Karar alma mekanizması tek elde toplandı.  Bakanlar artık tek kişi tarafından atanmışlardan oluşuyor.  Bakanların hepsi birer atanmış memur.  Hatta bu şartlarda aday olmak istemeyenleri tehditle, şantajla aday olmaya zorluyorlar. Hem partilerindeki yöneticilerin hem de seçmenlerin iradelerini tehditle, şantajla teslim almaya çalışıyorlar.
AKP şimdi de belediye başkanlarını da atanmış memur haline getirmeye çalışıyor.   Halk tarafından seçilmiş belediye başkanları görevden alınıyor. Yerlerine atanmış memurlar getiriliyor. AKP'de siyaset yapan herkesin kaderi tek bir kişinin iki dudağı arasında. 
AKP sadece bakanları ve belediye başkanlarınımemurlaştırmaklayetinmiyor. Seçmenleri de memurlaştırmaya çalışıyor. Seçmenleri benim atadığım adayları seçmezsen senin seçtiğin belediyeyi parasız bırakırım, elini kolunu bağlarım diye tehdit ediyor.
AKP tüm ülkenin kaderini tek bir kişinin iradesine bırakıyor. Ancak o da başka bir irade tarafından teslim alınıyor. İte kaka yüzde 10 barajını geçen bir partinin başkanı AKP genel Başkanının iradesini telsim alıyor. Onun görevden aldığı belediye başkanlarını bu kez ben aday gösteririm diye tehdit ederek, aynı tehdit yöntemiyle, şantajla AKP’nin iradesini teslim alıyor. Aralarında jestlerle mimiklerle kurulmuş bir ortaoyunu oynuyorlar ve tüm ülkenin kaderini birbirine şantaj yapan, birbirini tehdit eden iki kişinin siyaset oyunu ile teslim alıyorlar.
Öncelikli amacımız ekonomi ve demokrasinin yıkılmasını engellemek, demokrasiyi şehirlerde yeniden inşa etmektir. Çünkü demokrasi kaybettikçe ekonomi de kaybediyor.
Ekonomik kriz şehirleri yaşanmaz hale getiriyor. AKP doları, faizi konuşarak yalanlarına kılıflar uyduruyor. Ekonomi yurttaşlar için dolar, faiz demek değil. Kira demek, ulaşım demek, gıda demek, sağlık demek, eğitim demek. Tüm bunların fiyatları her geçen gün artıyor.  Ekonomik kriz hepimizi yoksullaştırıyor. Bugün soframıza koyduğumuz yemeği yarın koyamayacağımızdan korkuyoruz. İşsiz kalma kaygısı yaşıyoruz. Çocuklarımızın servis parasını bir sonraki ay ödeyip ödeyemeyeceğimizi bilmiyoruz.
AKP şehirleri engellilere, çocuklara, kadınlara, yaşlılara kapatıyor.  
Belediye başkanlarımız AKP'nin kapattığı şehirleri herkesin eşit ve adil paylaşabildiği şehirlere dönüştürmek için çalışıyor. AKP'nin yok ettiği demokrasiyi şehirlerde kuracak çalışmalar yapıyor.
CHP bugün kendisine benzemeyen her siyasi görüşle tavanda ve tabanda görüşmeler yapabilen tek partidir. AKP Türkiye'nin çok partili sistemini bırakıp tek adam rejimini pekiştirmeye çalışıyor.  CHP ise kapsayıcı bir işbirliği ile demokrasiyi güçlendiriyor.
Adaylarımız bu seçimler boyunca yürütecekleri kampanyalarda, toplumu bölen, birbirine düşman etmeye çalışan AKP-MHP ittifakına karşı, bir arada yaşamı garanti edecekleri çalışmalar yürütecekler. Toplumun her kesimini kapsayan özellikler gösterecek, tüm siyasi partilerin seçmenleri ile işbirliği ve dayanışma içinde demokrasiyi inşa edecekler.
Şehirleri imtiyazlı bir azınlık için cennete dönüştüren, büyük çoğunluk için yoksulluk, işsizlik, eşitsizlik üreten mekanlara dönüştüren AKP-MHP ittifakını sandığa gömecekler. 31 Mart’tan itibaren demokrasimizi ve ekonomimizi yeniden inşa edeceğiz.  Lale devri bitecek, kır çiçeklerinin dönemi başlayacak.

(Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'nun Almanya ziyaretini hedef alması) Genel Başkanın planlı, programlı Almanya seyahati gerçekleştirilmiştir. Görüştüğü kişiler seçilmiş kişilerdir. Kendisinin nerelerde gizli görüşmeler ve gizli pazarlıklar yaptığını biliyoruz.

(İttifak çalışmaları) 2 genel başkan bir araya gelerek değerlendireceklerdir. Mansur Yavaş kıymetli bir arkadaşımızdır, kendi açıklamasıdır, bizim görüşmelerimiz seyrinde devam ediyor.

(Erdoğan'ın seçim kampanyasına ilişkin açıklaması) Bizim arkadaşlarımız kampanya yapacak parayı bulamıyorlar. Onların paraları bol, çevreyi kirleten onlar, sözlerine uymalarını isteriz.
Torun'un açıkladığı isimler şöyle:
 
Ardahan: Faruk Demir

Aydın: Özlem Çerçioğlu

Bilecik: Semih Şahin

Çanakkale: Ülgür Gökhan

Çankırı: Mustafa İbişioğlu

Çorum: Özgür Kılıç

Edirne: Recep Gürkan

Eskişehir: Yılmaz Büyükerşen

Hatay: Lütfi Savaş

Karaman: Emin Ege

Kırşehir: Selahattin Ekicioğlu

Mardin: Süleyman Sarı

Malatya: Soner Gökçe

Muğla: Osman Gürün

Sinop: Barış Ayhan

Tekirdağ: Kadir Albayrak

Tunceli: Yusuf Kenan Aydın

***

CHP'nin açıkladığı 212 belediye başkan adayı şöyle:

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları