loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'de kurultay çağrısı yapan isimlerden yeni açıklama

CHP'de kurultay çağrısı yapan isimlerden yeni açıklama
Tarih: 19.07.2018 - 11:19
Kategori: Siyaset

24 Haziran seçimlerinin ardından Muharrem İnce'nin işaret ettiği olağanüstü kurultay için imza çağrısı yapan CHP PM üyesi Gaye Usluer, Milletvekili Yaşar Tüzün ve Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Kesimoğlu imza sürecine ilişkin basın açıklaması yaptı.

Çağrı heyeti sözcüsü Gaye Usluer, dün akşam (18 Temmuz 2018) itibariyle 521 delegenin imza verdiğini söyledi.
 
Gaye Usluer'in açıklaması şöyle:
 
"Türkiye'nin derin bir siyasi ve ekonomik krizde olduğunu biliyoruz. Partililerimiz ve seçmenlerin bizden büyük beklentileri, 24 Haziran seçimlerinin yarattığı büyük bir umutsuzluk var. Bizler yenilenme, değiştirme, umut adına yola çıktık. Biz olağanüstü kurultay çağrısı yapan grubun adıyız. Kurultayımızın adı 'Değişim ve umut' olacak. Kurultay isteyenler için muhalif hareket denmesinden delegemiz rahatsız. Delegenin tamamı bizim delegemizdir. Sürecin sonunda karar ne olursa olsun CHP'lilerin öz iradesiyle oluşmuş karar olacaktır.
 
(Kurultay çağrısı yapanlar için) Eski vekillerin yer aldığı küskünler hareketi deniyor. Tüzük kurultayı sırasında hala vekil olan adı 47'liler olan demokrasi tarihinde yer alacak 47 kişi var. Partinin demokrasi, adalet anlayışı, tüzükte uyuşmayan maddelere karşı önerilerimiz var. 47 kişi içindeki 38 kişi vekil değil. Biz bu hareketi o zaman başlattık. Devamı niteliğinde bu hareket. Siyaset anlayışının değiştirilmesini, partimizin doğru ideolojik çizgisinin oluşturulmasını, muhalefet anlayışının kurgulanmasını istiyoruz. Dün 5 itibariyle noter tasdikli imza sayısı 521."
 
Usluer'den osnra söz alan Yaşar Tüzün bu sabah itibariyle 5 delegenini daha imza verdiğini belirterek sayının 526'ya ulaştığını ifade etti. Tüzün bir soru üzerine delege sayısının bin 245 olduğunu kaydetti.

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları