loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'de muhalif 7 isim, ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildi

CHP'de muhalif 7 isim, ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildi
Tarih: 17.08.2018 - 14:44
Kategori: Siyaset

CHP Samsun eski İl Başkanı Tufan Akcagöz ve 6 yönetim kurulu üyesi disiplin kuruluna verildi. Eski İl Başkanı Tufan Akcagöz ve 2 yönetici için kesin ihraç istendi.

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz ve il yöneticilerinden Nuri Cömert, Mustafa Güngör kesin ihraç, Nimet Baş, Hatice Özer, Alican Akdağ ve Selçuk Alkan da cezalandırılmaları talebiyle Disiplin Kurulu'na verildi.
 
Hedef Halk'ın aktardığına göre CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Kundak konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Herkesin demokratik talepleri olabilir. Ancak bu talepler kurumlara, kurumları temsil eden kişilere zarar veren , disiplinsiz bir şekilde olmamalıdır. Bu arkadaşlarımız da 4 Temmuz tarihinde ve sonrasında gerek basına parti adına, gerekse sosyal medyada  İl Başkanı'na görevi ile ilgili kişilik haklarını aşağılayıcı ve yok sayıcı tutum ve sözlü beyanda bulunmuşlardır." ifadelerini kullandı. "Bu davranışların cezai ve hukuki karşılıkları parti tüzüğünde bellidir. Bundan sonra karar Genel Merkezindir." diyen CHP'li Kundak "CHP gündeminden kurultay tartışmaları ve kişisel tartışmaları düşürmüştür. Bizim gündemimiz, ülkemizin ve Samsun'un sorunları ve yerel seçimlerdir. CHP Samsun İl örgütleri birlik ve dayanışma içerisinde seçimlere ve Türkiye'nin gündemine odaklanmışlardır." dedi.
 
CHP samsun İl Başkanlığı'ndan CHP Genel Merkezi'ne yazılan yazıda, Akcagöz, Nuri Cömert ve Mustafa Güngör hakkında, " İl Başkanı'na görevi ile ilgili kişilik haklarını aşağılayıcı ve yok sayıcı tutum ve sözlü beyanda bulunmak suretiyle sataşmak" gerekçesi ile ihraç, CHP İl Yönetim Kurulu üyeleri Selçuk Alkan, Nimet Baş, Hatice Özer ve Alican Akdağ'ın da disipline uymayan davranış ve uygulamaları nedeniyle cezalandırılmaları talep edildi.

CHP Samsun eski İl Başkanı Avukat Tufan Akcagöz ise duruma yaptığı yazılı açıklama ile Kundak'a tepki gösterdi. "4 Temmuz günü İl binamızda, kurultay çağrısı yaptığım için kesin ihraç istemiyle hakkımda disiplin işlemi başlatıldığını öğrenmiş bulunuyorum "diyen Akcagöz, " 18 yaşına bastığım gün çalışmaya başladığım, İlçe Başkanı ve İl Başkanı olarak görev yaptığım ve mücadele ettiğim partimden, disiplin işlemi ile koparılmaya çalışılıyorum. Değişim istemeye ve işlerin yolunda gitmediğini haykırmaya devam edeceğim. Yerel seçimleri beklemenin, yarayı derinleştireceğini ve siyasi arenada bize bir fayda sağlamayacağını söylemeye devam edeceğim. Sadece kurultay delegesi sıfatımla değil, üye sıfatımla da doğruları konuşmaya devam edeceğim "dedi. 

TOPLANTIDA Kİ İSİMLER CIMBIZLA SEÇİLDİ 

Akcagöz şöyle devam etti; " Mehmet Kundak, il başkanı sıfatıyla ve yönetim kuruluna sormadan ve danışmadan böyle bir karar verme yetkisine sahip değildir. Kaldı ki benimle birlikte, il yöneticilerimiz Mustafa Güngör, Selçuk Alkan, Nuri Cömert, Nimet Baş, Hatice Özer ve Alican Akdağ hakkında da disiplin işlemi başlatılmasını talep ediyor. 4 Temmuz tarihindeki toplantıya sadece bu yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım katılmış değildir. Toplantıya, diğer yönetim kurulu üyelerimiz Turgay Karahan, Mehmet İnan, Necmi İnce ve Ümran Kınık da katıldı. O toplantıya, bir çok partilimiz de katıldı. Ancak her nedense cımbızla seçer gibi isim seçilerek bu işlem yapılmıştır. Ancak, hiç bir engel tanımıyorum ve aleyhimize yürütülen disiplin sürecini Samsun ve ülke kamuoyunun dikkatine sunuyor, alınan bu kararı partililerimizin tertemiz vicdanına bırakıyorum. " 

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları