loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'den '24 saat yayın yapan TRT tarım kanalı açılsın' önerisi

CHP'den '24 saat yayın yapan TRT tarım kanalı açılsın' önerisi
Tarih: 16.04.2018 - 17:16
Kategori: Gündem

CHP Çanakkale Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bülent Öz, 24 saat yayın yapacak “TRT Tarım Kanalı” açılması için kanun teklifi verdi.

CHP’li Öz kanun teklifinin gerekçesinde;Ülkelerin ve toplumların kalkınmasında önemli rol oynayan tarım sektörünün önemi, küreselleşen ekonomik sistem, artan rekabet ortamları ve hızla değişen pazar şartlarının da etkisiyle giderek artmaktadır. Türkiye, içinde bulunduğu jeopolitik konumu, üç tarafının Akdeniz, Ege ve Karadeniz ile çevrili olması, sahip olduğu akarsular ve ekolojik çeşitlilik nedeniyle gerek bitkisel, gerek hayvansal ve gerek su ürünleri açısından ayrı bir öneme sahiptir. Tarım, ülkelerin en önemli geçim ve gelir kaynağıdır. Tarımda zayıf olan ülkeler, dış ülkelere bağımlı hale gelirler. O yüzden tarım bir ülke için en önemli gelir kaynaklarından biridir. Tarım yapmaktan daha önemli olan ise tarımı doğru yapabilmektir. Tarımda yapılan hatalardan dolayı, topraklar ve insanlar büyük zararlar görmektedirler. Tarımda yapılan en önemli yanlışlıkları sıraladığımızda;  gerekli olmadığı halde tarım ilacı kullanılmasıdır. Özellikle bazı bölgelerimizde ve özellikle ağaçlar için ‘ileride hastalık olmasın' diye hastalık görülmeden ve hatta daha emaresi yokken ‘hastalık olabilir' diye yapılan ilaç uygulamasıdır. Mühendis tarafından kullanılması önerilen zirai ilaçlar da yine mühendis tarafından belirlenen dozajlarda uygulanmalıdır” açıklamalarına yer verdi.

Bülent Öz; vermiş olduğu Kanun Teklifiyle; “Çiftçilerimizin ve vatandaşlarımızın eğitimine, çiftçi sorunlarının yansıtılmasına ve çözüm yollarının araştırılmasına, iyi tarım uygulamalarının yaygınlaştırılmasına, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 171’inci maddesinde düzenlenen esaslar çerçevesinde kooperatifçiliğin özendirilmesine ve hayvancılık tekniklerinin geliştirilmesine yönelik yirmi dört saat yayın yapacak resmi bir televizyon kanalının yayın yapması amaçladığını” ifadelerine ekledi.


 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları