loading
close
SON DAKİKALAR

CHP’den Başbakan Erdoğan’a çağrı, ''Şeffaf ol…''

CHP’den Başbakan Erdoğan’a çağrı, ''Şeffaf ol…''
Tarih: 01.08.2014 - 14:00
Kategori: Siyaset

CHP’den Başbakan Erdoğan’a çağrı, ''Şeffaf ol…''

Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, “Üç cumhurbaşkanı adayından ikisi hesaplarına yatırılan bağışları açıklarken, Erdoğan’ın açıklama yapmaması demokratik değerlerin, halka hesap verme ve doğruluk ilkesinin çiğnenmesidir” dedi.

Erdoğan’ı şeffaf davranmaya davet eden Toprak’ın konuyla ilgili yazılı açıklaması şöyle ;

“ Cumhurbaşkanı adaylarından sayın Ekmeleddin İhsanoğlu ve sayın Selahattin Demirtaş’ın kendi hesaplarına yatırılan bağışları açıkladılar. Dünyada bu tür sistemlerin uygulandığı bütün demokratik ülkelerde herkes kendisine yatırılan parayı kuruşu kuruşuna açıklar ve nerede kullanıldığını bütün detayları ile kamuoyunun bilgisine sunar.

Cumhurbaşkanlığı sürecinde devletin imkanlarını kullanarak eşitsiz bir yarışı sürdüren sayın Erdoğan, kendisine yatırılan bağışlar konusunda ise hiçbir açıklama yapma gereği duymamaktadır. En temel konuda halkına gerçekleri söylemeyen, adil ve şeffaf davranmayan bir adayın seçilmesi durumunda nasıl bir Cumhurbaşkanlığı yapacağı da ortaya çıkmaktadır. Demokrasilere değer katan en temel ilkelerden biri de şeffaflıktır. Sayın Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı için kendisine yatırılan bağışları açıklamaması kabul edilemez. Böyle anti-demokratik ve şeffaf olmayan bir biçimde davranan birine halkımız gerekli cevabı sandıkta verecektir.

Her söylemlerinde milletten bahsedenler iş şeffaflığa, açıklığa, dürüstlüğe ve demokratik ilke ve değerlere göre hareket etmeye geldiğinde suspus olmaktadırlar. Milletimiz ve bütün dünya doğru olmayan bu tavrı görmektedir. Daha seçimin ilk basamağında millete gerçekleri söylemeyenlerin bu millete verecekleri hiçbir olumlu örnek ya da katkı söz konusu olamaz.”

Vişne Haber Ajansı


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları