loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'den "Tam gün" teklifi

CHP'den "Tam gün" teklifi
Tarih: 02.11.2011 - 16:44
Kategori: Siyaset

CHP, sağlık çalışanlarını ilgilendiren "Tam Gün" teklifini hazırladı.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Manisa Milletvekili Özgür Özel, İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, İzmir Milletvekili Aytun Çıray ve Muğla Milletvekili Nurettin Demir, TBMM'de ortak basın toplantısı düzenledi.

Aytuğ Atıcı, CHP tarafından "Üniversite Personeli ile Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfında Çalışan Personelin Tam Süre Çalışmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" hazırlandığını belirterek teklif hakkında bilgi verdi. 
 
Teklif ne getiriyor?

Teklif ile kaliteli sağlık hizmeti ile birlikte iyi bir tıp eğitimi verilebilmesine olanak tanındığını belirten Atıcı, şöyle dedi: 
"Bu tasarı ile sağlık çalışanlarının kamuda tam süre ile çalışmaları ve hak ettikleri ücretin emekliliklerine yansıyacak şekilde güvence altına alınması öngörülmektedir. Bununla birlikte 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu'nda yapılan ek madde düzenlemesi ile sadece sağlık alanında değil diğer alanlarda da çalışan tüm öğretim üyeleri ile öğretim görevlilerine ödenecek ek göstergelerde emeklerini karşılayacak oranda artış yapılması önerilmektedir. Ayrıca bu kanun tasarısı kapsamına girip daha önce emekli olan kişilere de iyileştirme yapılması önerilmektedir."

Sağlık kuruluşlarında taşeron işçi çalıştırılmasına son verilmesi ve halen çalışmakta olanların 657 sayılı Kanun'un 4. maddesinin (D) bendi kapsamında istihdam edilmelerinin önerilmekte olduğunu kaydeden Atıcı, "Ayrıca 657 sayılı Kanun'un 4. maddesinin (B) fıkrası uyarınca çalıştırılanların ise memur kadrolarına alınmaları önerilmektedir" dedi.

Teklifin yasalaşması ile Aile Hekimliği uygulamaları çerçevesinde sözleşmeli hale getirilmiş olan sağlık personelinin istemeleri durumunda eski kadrolarına dönebileceklerine işaret eden Atıcı, şöyle dedi: 
"Üniversite ve Sağlık Personelinin Tam Gün Çalışmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasında Dair Kanun'un yayınlanmasından sonra istifa etmiş olan hekimler istemeleri durumunda görevlerine geri dönebileceklerdir."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları