loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'den tepki: Teleferiğe değil altyapıya harcayın

CHP'den tepki: Teleferiğe değil altyapıya harcayın
Tarih: 16.02.2018 - 12:33
Kategori: Şehir

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde Sultanbeyli Gölet Parkı ile Aydos Kalesi arasına yapılacak Sultanbeyli Teleferik Hattı projesinin büyük ve küçük ölçekli imar planları kabul edildi.

Teklife itiraz eden CHP’li meclis üyesi Tarık Balyalı yüksek maliyetten ötürü metro ihalelerinin iptal edildiğini anımsatarak “Böyle maliyetli bir projeye gerek yok. Bu projeye harcanacak maliyet Sultanbeyli’nin altyapı sistemine harcanmalı” dedi.

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre; İBB Meclisi’ne dün Sultanbeyli Gölet Parkı ile Aydos Kalesi arasına yapılması planlanan ‘Sultanbeyli Teleferik Hattı Projesi’ ilişkin imar planı teklifleri geldi. Teklifte proje alanının 1. derece doğal sit ve arkeolojik sit sınırları içerisinde kaldığı belirtildi. Proje ilişkin teklifte ‘Sultanbeyli Teleferik Hattı, Sultanbeyli Gölet Parkı’ndan başlayıp Aydos Kalesi’nde sonlanmaktadır. Proje turizm potansiyaline sahip Aydos Ormanı ve Aydos Kalesi’ne erişilebilirlik bakımından önem arz etmektedir’ denildi.

Teklif görüşmeleri sırasında mecliste söz alan Balyalı “Son dönemde metro ihaleleri yüksek maliyetlerden ötürü iptal edildi. Maliyetlerin düşülmesi gerek. Kaynakların etkin kullanılmasından yanayız. O yüzden bu proje, kaynakların etkin kullanılması açısından doğru bir proje değil. Bu yatırımın Sultanbeyli’nin altyapısına harcanmasından yanayız” dedi.

Teklif CHP’li meclis üyelerinin ret oyuna karşın AKPli meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları