loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Akar: Sorunların çözümüne talibiz

CHP'li Akar: Sorunların çözümüne talibiz
Tarih: 21.06.2018 - 14:18
Kategori: Siyaset

Tarihi seçime 3 gün kala çalışmalarına hız kesmeden devam eden CHP PM üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar önceki gün Karamürsel Ereğli de Balık mezatındaydı. Balıkçıların sorunlarını dinleyen Akar, sorunların çözümü için 24 Haziran da Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ve CHP’ye destek istedi....

CHP Karamürsel İlçe Başkanı Ali Kara ve İlçe yöneticileriyle sabah 5’de Ereğli Balıkçıları ziyaret eden Akar, Balık mezatını da yerinde izledi.

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNE TALİBİZ

Akar Balıkçılarla yaptığı sohbette, balıkçıların zor koşullarda önemli iş yaptığını, denizden tuttukları balıkları vatandaşın sofrasına taşıdığını belirterek, balıkçılara şükran borçlu olduklarını kaydetti.

Türkiye’nin konumu gereği birçok özelliğe sahip olduğunu belirten Akar  ‘Üç tarafı denizlerle çevrili ve su ürünleri açısından büyük bir potansiyele sahip ülkemiz maalesef yanlış politikalar sonucu bu zenginlikten yeterince faydalanamamaktadır. Bu nedenle su ürünleri üretimi her yıl bir önceki yıla göre yüzde 10 azalmaktadır. Oysa planlı, çevreci ve sürdürülebilir politikalarla bunun önüne geçilebileceği gibi destek ve teşviklerle sektörü hak ettiği yerlere çıkabiliriz. CHP iktidarında sektöre yönelik her türlü teknik ve danışmanlık desteğini, kooperatifler aracılığıyla ve bölge üniversiteleri ile eşgüdüm halinde vereceğiz. Açık deniz balıkçılığını teşvik edeceğiz. Su ürünleri sektöründe sürdürülebilir avcılığı sağlayan, tatlı su balıkçılığını destekleyen tedbirler alacağız. Dondurulmuş gıda sektöründe atıl kapasitenin kullanılmasına dönük eşgüdümü artıracağız. Kış ve bahar aylarında üretilen ürünlerin işlenmesini sağlayacağız.” dedi.

KÖPRÜYÜ SEYREDİYORUZ

Körfezin çeşitli yerlerinden her gün Ereğli Balık mezatına gelen Balık sektörü çalışanları özellikle Osmangazi Köprüsünün geçiş ücretinden şikayetçi olduklarını belirterek çok güzel hizmet ama ancak seyrediyoruz derken Akar’da bu konuda kendisinin birçok defa Mecliste konuyu gündeme getirdiğini belirterek ‘ Köprü bir ihtiyaçtır, zamandan tasarruf ve vatandaşlar içinde kolaylıktır. Ama sizler gibi her gün bu köprüyü kullanmak zorunda olan çalışanlar maalesef köprüyü kullanamıyor. Fatih Sultan Mehmet köprüsü kullanıp her gün geçiş yapanlar ayda 250 TL öderken Osmangazi Köprüsünü her gün kullanmak istenirse 3500 TL ödemek zorunda diyerek, CHP’nin göreve gelmesi halinde Osmangazi Köprüsü geçiş ücretlerinin Dolar değil TL olarak belirleneceğini ve bu fiyatların düşürüleceğini söyledi.

 

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları