loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Akar: Tarım politikalarının acilen gözden geçirilmesi gerekiyor

CHP'li Akar: Tarım politikalarının acilen gözden geçirilmesi gerekiyor
Tarih: 19.02.2019 - 15:29
Kategori: Gündem

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar katıldığı bir Televizyon programında Tanzim Satışlara yönelik açıklamalarda bulundu. Akar, Tanzim Satışların CHP Belediyelerinde daha önce uygulandığını ancak bunun yoksul insanlara yönelik bir hizmet olarak gerçekleştiğini söyledi.

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Aka,r Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha önce miting miting benzin kuyruğu, yağ kuyruğu, ekmeğin karneye bağlandığı gibi eleştirinin zamana göre değerlendirilmesi gerektiğini belirterek bunların savaş döneminde, Dünya da yaşanan kriz dönemlerinde  yapılan uygulamalar olduğunu söyledi. Şu andaki durumun yanlış tarım politikaları nedeni ile yaşandığının altını çizen CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar 17 yılda tarımın ve üreticinin bitirildiğini belirtti. 

400 BİN KİŞİYE 1 TANZİM DÜŞÜYOR

İstanbul da 50 Tanzim Satış noktası olduğunu belirten Akar, 16 Milyonluk İstanbul da 320 bin kişiye 1 kişiye, 6 milyon nüfuslu Ankara’da 400 bin kişiye 1 ve 3 milyon nüfuslu Bursa da 1 Milyon kişiye 1 Tanzim Satış noktası düştüğünü ifade etti. 

Bu uygulamaların sorunu çözmeyeceğine dikkat çeken Akar,  devletin üretici üzerindeki baskıyı kaldırması gerektiğini, üreticinin bugün tohumu, gübreyi, kullandıkları ilaçları ithal ettiğini bunların da dolar üzerinden olması nedeni ile çiftçinin yükünün arttığını vurguladı. 

Son 5 yılda 3 Milyon dönüm tarım arazinin imara açıldığının altını çizen CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, 17 yılda bir Hollanda büyüklüğünde tarım arazinin kaybedildiğini, ancak o Hollandanın bugün tarım ihracatının 81 Milyar dolar olduğunu, ülkemizde ise bu rakamın 17 milyar dolar olduğunu hatırlattı. 

Akar, tarım politikalarının acilen gözden geçirilmesini gerektiğini bugün yapılanın sadece günü kurtarmaktan ibaret seçime yönelik bir siyaset olduğunu dile getirdi. 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları