loading
close
SON DAKİKALAR

CHP’li Akif Hamzaçebi Kastamonu Tanıtım Günleri’ne katıldı

CHP’li Akif Hamzaçebi Kastamonu Tanıtım Günleri’ne katıldı
Tarih: 20.10.2018 - 15:51
Kategori: Gündem

CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi 12’ncisi düzenlenen Kastamonu Tanıtım Günleri’ne katıldı.

Maltepe Miting Alanı’nda yapılan, Kastamonulular Dayanışma Derneği (KASDER) tarafından düzenlenen Kastamonu Tanıtım Günleri’nin açılışında konuşan Akif Hamzaçebi, “Kastamonular sadece nüfuslarıyla değil kültürleriyle de her zaman demokrasiden, cumhuriyetten yana tavırlarıyla teşekkürü hak ediyorlar” dedi.

Hamzaçebi’nin etkinlikteki konuşması şöyle:

“Etkinliği düzenleyen KASDER Genel Başkanı Remzi Şen’e teşekkür ediyorum. Kastamonu’nun tarihi şahsiyetlerini anmadan geçersek eksik olur. İstiklal madalyasıyla onurlandırılmış Kadir Salih Reisi, İstiklal Savaşı’nda cephane taşıyan kahraman kadınlarımızı, Şerife Bacımızı anıyoruz. Cephane ıslanmasın diyerek, hırkasını örten, çocuğu donmasın diye çocuğuna kendisi siper ederken donarak şehit olan Şerife Bacı’ya saygılarımızı sunuyorum. Kahramanları sadece Şerife Bacı ile sınırlandırmak olmaz. Cephane taşıyan Necibe Nine’yi, erkek kılığına girerek savaşan Halime Çavuşu saygıyla anıyorum.

İstiklal Marşı ile bildiğimiz Mehmet Akif Ersoy’u verdiği vaazla İstiklal Savaşı’na verdiği yürekten destekle şükranla anıyorum. Gözüm Dumlupunar’da ama kulağım İnebolu’da diyerek Karadeniz’in  hırçın dalgaları arasından cephane nakleden İnebolu’nun evlatlarını,Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ile anıyorum.

Bu güzel etkinlikte aranızda bulunmaktan dolayı mutluyum. Kastamonu tarihi ve kültürüyle, İstanbul’a verdiği göçle önemli kentlerden birisi. Kastamonu’dan çok daha fazla nüfus İstanbul’da. Kastamonular sadece nüfuslarıyla değil kültürleriyle de her zaman demokrasiden, cumhuriyetten yana tavırlarıyla teşekkürü hak ediyorlar.” 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları