loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Aygun’dan Bakan Dönmez'e: Çerkezköy Termik Santrali'nden vazgeçilmesi, 31 Mart yerel seçim ayarlı mıdır?

CHP'li Aygun’dan Bakan Dönmez'e: Çerkezköy Termik Santrali'nden vazgeçilmesi, 31 Mart yerel seçim ayarlı mıdır?
Tarih: 18.12.2018 - 13:05
Kategori: Gündem

CHP Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'e “Santral, yöre halkının tepkisi nedeniyle 31 Mart yerel seçimine dönük mü rafa kaldırılmıştır yoksa tamamıyla iptal mi edilmiştir” diye sordu.

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Aygun, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yanıtlaması istemiyle verdiği önergesinde; Çerkezköy ile Kapaklı ilçeleri arasında Pınarça Mevkii’nde kurulması planlanan ve bu çerçevede kamulaştırma çalışmaları yürütülen kömürlü termik santralin yapımından “teknik nedenlerle vazgeçildiği” yönündeki açıklamaya dikkat çekti.

AKP’li vekillerin Çerkezköy Termik Santrali’nden teknik nedenlerle vazgeçildiğini açıklamasına değinen Aygun, “Santral, yöre halkının tepkisi nedeniyle 31 Mart yerel seçimine dönük mü rafa kaldırılmıştır yoksa tamamıyla iptal mi edilmiştir” diye sordu.

"Çerkezköy, bu termik santral projesinden tümüyle kurtulmuş mudur?"

CHP'li Aygun, Bakan Dönmez'e şu soruları yöneltti:

"Çerkezköy Termik Santrali, Maden Sahası, Düzenli Atık Depolama Sahası, Kırma-Eleme Tesisi ve Kömür Stok Sahası Projesi yapımından hangi teknik nedenlerle vazgeçilmiştir? Santralin yapımı daha ileri bir tarihe mi ertelenmiştir, yoksa teknik sıkıntıların giderilmesinin ardından yeniden yapımı söz konusu olacak mıdır? Yöre halkının karşı çıktığı, hayvancılık ve tarıma büyük zarar verecek kömürlü termik santralin yapımından şimdilik vazgeçilmesinin yaklaşan yerel seçimlerle ilgisi var mıdır? Termik santral projesi, 31 Mart 2019 yerel seçimleri sonrasında yeniden gündeme gelecek midir? Kömürlü termik santral sahası olarak belirlenen alanın, yeniden tarım ve orman alanına dönüştürülmesi yönünde imar değişikliği yapılacak mıdır? Santrale ilişkin ÇED raporları iptal edilmiş midir? Çerkezköy, bu termik santral projesinden tümüyle kurtulmuş mudur?  Tekirdağ’da yapımı planlanan başka termik santraller var mıdır? Trakya Bölgesi’nde yapımı planlanan termik santral projeleri var mıdır?"

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları