loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Balyalı: İBB yönetimi, İstanbul'un sorunlarını çözmek yerine yandaş vakıf ve derneklere çalışıyor

CHP'li Balyalı: İBB yönetimi, İstanbul'un sorunlarını çözmek yerine yandaş vakıf ve derneklere çalışıyor
Tarih: 15.02.2019 - 11:13
Kategori: Gündem

İBB Meclis Üyesi CHP'li Tarık Balyalı, "İstanbul ciddi altyapı sorunlarıyla mücadele ediyor. Bütçemiz her yıl açık veriyor ve 20 milyar liraya yakın mali borcumuz var. İBB yönetimi İstanbul halkının sorunlarını çözmek yerine yandaş vakıf ve derneklerin sorunlarını çözmeye çalışıyor" dedi. ...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Pendik Belediyesi Meclis Üyesi Süleyman Tarık Balyalı, İBB’nin hazırladığı "STK-Okul- Yurt Faaliyeti Raporu" hakkında İBB Meclisinde açıklamalarda bulundu. 

Açıklamasında İBB'nin söz konusu raporu yalanladığına dikkat çeken Balyalı, "İBB yapmış olduğu basın açıklamasında bu raporun var olmadığını ve gerçek dışı olduğunu iddia etse de elimizde bu rapor var. Ayrıca İBB bu raporu yalanlarken öyle bir dil kullanmış ki yalanlamış mı yoksa yalanlamamış mı anlamak mümkün değil" dedi.

Balyalı, "İBB’nin hazırlamış olduğu bu rapor belediyemizin 2014-2018 yılları arası hatta daha çok 2018 yılında vakıf ve dernekler, okullar ve spor salonları için yapmış olduğu harcamaları gösteriyor. Bu rapora göre STK’lar, okullar ve spor salonları için harcanan toplam para 847.592.858,27 TL. Bu harcamaların 441.085.049 TL’si okul spor salonları için, 98.634.527.14 TL’si okullar için harcanmış. Okullar için harcanan paranın 45.000.000’u İstanbul İmam Hatip Lisesi'nin etrafındaki alanın kamulaştırılması için harcanmış. Bizim yandaş olarak nitelendirdiğimiz vakıf ve dernekler için harcanan para 311.873.812.52 TL’dir" diye konuştu.

"BÖYLE BİR RAPOR YOKSA İÇERİĞİNDE SPOR SALONLARI OLDUĞUNU NEREDEN BİLİYORSUNUZ?"

İBB'nin raporu yalanladığını hatırlatan Balyalı, şöyle konuştu:

"İBB diyor ki; “Bu raporda okullara yapılan spor salonu harcamaları gibi büyük yatırımların maliyetleri bile vakıflara aktarılmış olarak gösterilmiştir.” Şimdi buradan soruyorum. Rapor gerçek dışıysa ve böyle bir rapor yoksa içeriğinde spor salonları olduğunu nereden biliyorsunuz? Demek ki rapor aslında var ve açıklamaktan kaçınıyorlar. Sadece kamuoyunda oluşan tepkinin üzerini kapatmak içi yalandan bir yalanlama yapıyorlar."

Tarık Balyalı, raporda bahsedilen vakıf ve derneklerin isimlerini vererek, şunları söyledi:

"TÜRGEV, TÜGVA, Aziz Mahmud Hüdai, Ensar, Okçular, İlim Yayma, Enderun, Türkiye Teknoloji Vakfı (T3). Bu vakıf ve derneklerin yurt ve kreşlerinin kiralama, bakım, onarım, tefrişat, ulaşım, malzeme, yeme-içme, konaklama, beyaz gezi, personel desteği, spor malzemesi, eğitim materyali, bilişim malzemesi ve tanıtım-medya hizmeti verilmiş."

"İBB YÖNETİMİ, İSTANBUL'UN SORUNLARINI ÇÖZMEK YERİNE YANDAŞ VAKIFLARIN SORUNLARINI ÇÖZMEYE ÇALIŞIYOR"

"Bu vakıflar ve derneklerle yapılan işleri yalanlayabilir misiniz?" diyen soran Balyalı, şöyle devam etti:

"Elbette yalanlayamazsınız. Çünkü bu Meclisten bu vakıf ve derneklerle yapılan çok sayıda protokol CHP grubunun red oylarıyla geçti. Bu protokollerde İBB olarak bu vakıf ve derneklerin yurt ve kreşlerinin kiralarını, bakım ve onarım giderleriyle beraber tefrişat giderlerini hatta binaların ortak gider ve aidatlarını ödemeyi üstlenmiştiniz. Ayrıca bunlarla yapmış olduğunuz çalışmaları belediyemizin internet sitesinden yayınlamıştınız. Örnek vermek gerekirse T3 vakfıyla yapılan işler çerçevesinde bu rapor içerisinde bulunan DENEYAP Atölyeleri. Bu atölyelerde yapılan işlerin hem belediyemizin internet sitesinde hem de E-5 üzerindeki köprü ve üst geçitlerde reklamını yaptınız. İBB yönetimi konuyla ilgili baskıdan kurtulmak için yalandan bir yalanlama yapıyor ama yalancının mumunun yatsıya kadar yanacağını galiba bilmiyor."

"BU VAKIF VE DERNEKLERİN TAMAMINDA CUMHURBAŞKANININ YAKIN AKRABALARI YER ALIYOR"

İstanbul'un ciddi altyapı sorunlarıyla mücadele ettiğini ve İBB bütçesinin de her yıl açık verdiğini belirten CHP'li Balyalı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bütçemiz her yıl açık veriyor ve 20 milyar liraya yakın mali borcumuz var. İBB yönetimi İstanbul halkının sorunlarını çözmek yerine yandaş vakıf ve derneklerin sorunlarını çözmeye çalışıyor. Açıkça söylemek gerekirse bu vakıf ve derneklerin tamamında ya Sayın Cumhurbaşkanının yakın akrabaları yer alıyor ya da iktidar partisiyle organik ilişki içerisindeler ve yönetimlerinin tamamı AKP kadrolarından oluşuyor. Biz bu kadar harcamanın hayır işleri için yapılmadığını elbette biliyoruz. Bu vakıf ve dernekler aracılığıyla yeni eğitim düzeni dizayn edilmeye çalışılıyor. Bu yapılırken de hain terör örgütü FETÖ’den boşalan boşluk bu yurt ve dernekler üzerinden doldurulmaya çalışılıyor.
İBB’nin varlıklarını bu vakıf ve derneklere tahsis edenler, bütçesinden yüz milyonlarca lirayı gözü kapalı biçimde harcayanlar şunu biliniz ki; zamanınız bitiyor. 31 Mart akşamı itibariyle bu düzen sona erecektir. Siz siz olun arkasında duramayacağınız şeyler yapmayın. Gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkmak gibi bir huyu olduğunu unutmayın."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları