loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Barut'tan tanzim satış noktası uygulamasına tepki

CHP'li Barut'tan tanzim satış noktası uygulamasına tepki
Tarih: 12.02.2019 - 11:24
Kategori: Gündem

CHP Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, iktidarın gıda, sebze ve meyve fiyatlarını düşüreceği iddiasıyla yürürlüğe koyduğu tanzim satış noktası uygulamasına tepki gösterdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, iktidarın gıda ürünleri, sebze ve meyve fiyatlarını düşüreceği iddiasıyla yürürlüğe koyduğu tanzim satış noktası uygulamasına tepki göstererek sorunların çözümü için tarımsal üretim ve çiftçilerin desteklenmesi gerektiğini vurguladı. 

"BU YARA PANSUMANLA TEDAVİ EDİLMEZ"

İktidarın iş bilmez politikaları sonucu Türkiye'nin uzun süredir derin bir ekonomik ve siyasi krizle boğuştuğunu belirten CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Hepimizin canını yakan, esnafından çiftçisine, sanayicisinden iş insanına, emeklisinden işçisine herkesi çıkmaza sokan bu krize karşı atılacak adım bellidir. İthalat ve tüketime dayalı ekonomi anlayışından vazgeçilerek, tarım ve sanayi başta olmak üzere üretimin ve üretenlerin desteklenmesi gerekmektedir. Çağ dışı görüntülere yol açan tanzim satış noktaları gibi göstermelik uygulamalarla, ilkel pansumanlarla bu yarayı tedavi edemezsiniz" dedi. 

"ÇÖZÜM, ÜRETİM VE ÜRETENİN DESTEKLENMESİDİR"

Ekonomik krizle birlikte tarımsal üretim maliyetlerinin arttığını, desteklenmeyen çiftçilerin tarımdan uzaklaştığını, ithalatçı politikalarla tarımın bitirildiğini ifade eden CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, şunları kaydetti:

"Herkes biliyor ki tarım dünyanın en stratejik sektörüdür. Ancak bunca yıldır ülkemizi yöneten AKP iktidarı, çiftçiyi, hayvancılıkla uğraşan yurttaşları, tarımı desteklemek yerine etinden samanına kadar her şeyi sıfır gümrük uygulamalarıyla ithal etmiştir. Desteklenmeyen, üretim maliyetlerinin hızla yükselmesiyle ekili-dikili arazilerinden vazgeçen çiftçilerimizin güç bela ürettikleri ürünler de para etmez olmuştur. Bir ülke üretemez, ithal eder ve ihtiyaçlarını karşılayamazsa nasıl kalkınıp gelişecek? Sanayicisinden çiftçisine herkesin taleplerine kulak tıkayan, onları görmezden gelen bu iktidar, bir gün halcileri, bir gün çiftçileri, bir gün marketleri suçlayıp topu taca atmaya çalışıp sorumluluktan kurtulacağını sanıyor. Adeta 'Cambaza bak' diyerek bu yaşanan derin krizdeki payını, bazen 'dış güçler' bazen de 'faiz lobisi' diyerek gizlemeye çalışıyor. Ama yağma yok. Yıllardır yaptığımız uyarıları dikkate almayanlar sandıkta halkımıza hesap verecektir. Böyle göstermelik ve çağ dışı tanzim satış noktalarıyla gıda, sebze ve meyve fiyatlarını düşüreceğini iddia edenler yanılıyor. Çözüm bellidir. Derhal tarımsal üretimi, çiftçileri ve tüm üretenleri destekleyen bir model geliştirilmelidir. Ulusal tarım politikaları belirlenerek ürün ve üretim planlamaları yapılmalı, üretimin önündeki en büyük engel olan yüksek üretim maliyetlerine çözüm bulunmalı. Üreticinin güç bela ürettiği ürünlerin değer bulması için düzenlemeler yapılmalıdır. Ayrıca tarım sektörünün temel taşları olmalarına karşın işsiz on binlerce ziraat, gıda, su ürünleri mühendisleri, veteriner, tekniker ve teknisyenler derhal kamuya atanmalıdır."

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları