loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Budak: Hükümet, TÜSİAD’ın DEİK’ten ayrılmasından ders çıkarmalı

CHP'li Budak: Hükümet, TÜSİAD’ın DEİK’ten ayrılmasından ders çıkarmalı
Tarih: 19.02.2018 - 15:47
Kategori: Ekonomi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, iş dünyasının sivil diplomasi örgütü olan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’na (DİEK) yapılan Hükümet müdahalesini, “DEİK’in özem sektör kimliğinin güçlendirilmesi” olarak savunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’ye tepki gösterdi. ...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak’ın TÜSİAD’ın DEİK’ten ayrılması süreciyle ilgili önergesini Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi yanıtladı. TÜSİAD’ın “kendi talebi” üzerine kurucu üyeler arasından çıkarıldığını kaydeden Zeybekçi, yeni yapılanmayı da “DEİK’in özel hukuk hükümlerine tabi tüzel kişiliği aynen korunmuş, tamamı özel sektör kuruluşlarından oluşan kurucu tabanının genişletilmesi yanında organlarının atama usulü yerine demokratik yolla seçilerek belirlenmesi esas alınarak, DEİK’in özel sektör kimliği güçlendirilmiştir” şeklinde savundu. Zeybekçi, 2015-2017 yıllarında DEİK’e her yıl 1 Milyon TL katkı sağlandığını bildirdi.

SİVİL KİMLİĞİNE DÖNMELİ

            Bakan Zebyekçi’nin yanıtını değerlendiren Budak, “İş dünyasının gönüllü sivil toplum kuruluşu olan DEİKbir gece yarısı önergesiyle Ekonomi Bakanlığı’na bağlanıyor ama Sayın Bakan bunu özel sektör kimliğinin güçlendirilmesi olarak açıklıyor. Bu ciddiyette uzak yaklaşık, iş dünyasına büyük bir saygısızlıktır. TÜSİAD, sivil yapısına müdahale edildiği için, resmi bir kuruma dönüştürüldüğü için DEİK’ten ayrılmıştır.  AKP Hükümeti, TÜSİAD’ın ayrılmasından ders çıkarması gerekirken, sivil topluma müdahale kapsamını genişletiyor. İş dünyasının kendi meslek örgütlerinin seçimlerine müdahale edilmesi, yöneticilerin bakanlar tarafından atanması, bu kurumların saygınlığı ve itibarında erozyona neden olmaktadır. AKP Hükümeti, tüm sivil toplumu dizayn etmeye çalışıyor. Bu yanlış adımlardan bir an önce vaz geçilmeli. Bir an önce DEİK, Ekonomi Bakanlığı’nın vesayetinden kurtarılmalı, sivil yapısına geri dönmesi sağlanmalıdır” dedi.

 

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları