loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Budak sordu: İşverenlere sağlanan teşviklerin miktarı devlet sırrı mı?

CHP'li Budak sordu: İşverenlere sağlanan teşviklerin miktarı devlet sırrı mı?
Tarih: 23.02.2018 - 14:09
Kategori: Ekonomi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın “Yakında işsizlik değil çalışacak elaman bulma sorunu yaşanacak” sözlerini TBMM’ye taşıyarak, “16 yılda çözülemeyen işsizlik yakında nasıl çözülecek” diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği önergede,  AKP Genel Başkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında istihdam seferberliğiyle 1.5 milyon kişinin ilaveten istihdam edildiğini ve teşviklerin süresinin uzatıldığını açıkladığını ve  “Yakında ülkemizde işsizlik değil çalışacak eleman bulma sorunu yaşanmaya başlayacaktır” öngörüsünde bulunduğuna dikkat çekti. İstihdam seferberliği ile ilgili daha önce verdiği 7/14469 soru önergesinin yanıtsız bırakıldığını kaydeden Budak,  “AKP Hükümetleri 16 yıllık dönemde bir çok kez kampanya yürütmesine karşın, işsizlikte kalıcı bir iyileşme sağlanamamıştır. Yatırım ve üretim artışının ön koşulu olan hukuk ve demokrasi sağlanmadıkça, teşviklerle kalıcı çözüme ulaşılması mümkün değildir. Ayrıca işsizlik fonundan finanse edilen teşviklerin “devlet sırrıymış” gibi vatandaşlarımızdan kaçırılması da TBMM’nin denetim görevinin işlevsizleştirilmesine yol açmaktadır” dedi. Budak, şu sorulara yanıt istedi:

“AKP Genel Başkanının istihdam kampanyası kapsamında ilave istihdam olarak açıkladığı 1.5 milyon kişinin illere göre dağılımı nedir?

İstihdam kampanyası kapsamında işe girenler nedeniyle işverenlere sağlanan teşviklerin miktarı devlet sırrı mıdır? Halktan neden gizlenmektedir?

AKP Genel Başkanı’nın açıkladığı 1.5 milyon ilave istihdamı sağlayan işletme sayısı nedir? İlave istihdam nedeniyle söz konusu işletmeler ne tutarda destek ödemesi elde etmiştir? Teşvik kapsamında terkin edilen verginin boyutu nedir?

AKP Genel Başkanı’nın işsizlik sorununun çözümü konusunda ifade ettiği ‘yakında’ sözü hangi vadeyi ifade etmektedir? Türkiye 16 yıllık AKP iktidarının ardından, işsizlik sorununu çözümü için kaç yıl daha bekleyecektir?

‘Çalışacak elaman bulma sorunu’ konusunda Bakanlığınızın bir çalışması var mıdır? Bu sorunun yaşanmaması için hangi önlemler alınmakta, hangi adımlar atılmaktadır?” 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları